dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Verjaardagskalender met iconische kwekersvrouwen duin- en bollenstreek gelanceerd

Verjaardagskalender met iconische kwekersvrouwen duin- en bollenstreek gelanceerd

Afgelopen vrijdag, 16 december, is de verjaardagskalender met iconische kwekersvrouwen uit de bollenstreek gelanceerd. Een project van Marjolein van Ruiten en Marieke Treffers in samenwerking met de Greenport Duin- en Bollenstreek. De eerste exemplaren van de kalender werden door Esther den Hertog van Bloemencorso Bollenstreek overhandigd aan de aanwezige kwekersvrouwen en de makers van de kalender.

De verjaardagskalender rond krijgen was niet makkelijk, want: Twaalf maanden in een jaar betekent twaalf kwekersvrouwen. Een uitdaging voor Marjolein van Ruiten en fine art fotografe Marieke Treffers om de eerste dame zo ver te krijgen. In ‘the spotlight’ staan is iets wat deze dames niet zo snel doen. Net als de sector zijn zij bescheiden en treden ze niet zo snel op de voorgrond met hun trots: het product bloemen. En met deze verjaardagskalender doen zij dit wel. Ze laten zien dat de bloemen- en bollensector er mag zijn, dat ze met hun tijd meegaan en het podium verdienen.

De 12 kwekersvrouwen met hun portret - fotograaf René Faas

Ilse Pennings was de eerste die het aandurfde. “Vanuit mijn interesse voor fotografie en omdat ik altijd zoekende ben naar nieuwe manieren om ons product narcissen neer te zetten, sprak deze manier me erg aan. Ik trok de stoute schoenen aan en zie hier het resultaat. Onze ‘eigen’ kalender!” Ook Marjolein van Ruiten is blij met het resultaat. “Het was na dame zes soms best hard werken om de andere zes maanden gevuld te krijgen. Die 1,5 jaar hadden we echt nodig, maar het resultaat mag er zijn.” Fotografe Marieke Treffers kijkt terug op een bijzonder project waarbij werken met verse bloemen om de kragen te maken soms een flinke uitdaging was.

Maarten Prins van Greenport Duin- en Bollenstreek is trots op het eindresultaat: “Naast de kalender met de mannen uit de sector, die een aantal jaar geleden werd ontwikkeld in samenwerking met Esther den Hertog, is het passend om ook de ondernemende vrouwen in de sierteelt een podium te geven en hiermee te laten zien dat de sector en de streek heel goed een vrouwelijke touch kunnen gebruiken.”

De kalender is te koop via www.marieketreffers.nl. De portretten zijn daarnaast van 17 december tot en met februari 2023 te zien in Museum De Zwarte Tulp.

 


Redactie Floranews | 19-12-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS