vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

De 5 vragen aan... Lennart Stolze

De 5 vragen aan... Lennart Stolze

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Lennart Stolze. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik sta aan het roer van Sanfiero Orchids. Inmiddels ben ik de vierde generatie in ons moderne familiebedrijf. Met de komst van onze zoons Lenn en Bram is hopelijk de vijfde generatie in het bedrijf ook geborgd.
We zijn 1936 begonnen met het bedrijf en zijn sinds 1997 gevestigd aan de Coldenhovelaan in De Lier. Hier hebben wij een moderne kas, waar we met de nieuwste technieken de teelt van Cymbidium naar een hoger niveau brengen.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Bij ons op de kwekerij is het iedere dag feest om tussen de Cymbidium te werken. We leveren topkwaliteit met een klein team met passie voor het vak. Dat doen we op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier. Dat is waar ik voor sta: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. En waar ik het allemaal voor doe? Voor de consument.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd bezig gehouden?

Ook wij ontkomen er niet aan om verder te kijken naar nieuwe technieken om onze energiebehoefte uit gas te verminderen. En natuurlijk hebben we de afgelopen weken het Nederlands elftal in de gaten houden. Zo jammer dat er niet meer in zat en dat we dit weekend geen oranje finale kunnen kijken.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

We werken toe naar het doel om energie neutraal te worden. Ook werken we aan een steeds meer biologisch teelt.
Daarnaast is het een topsport om de juiste soorten Cymbidium in huis te hebben en om ze op het juiste moment in boei te krijgen. We hebben momenteel ongeveer 50 soorten en dat vraagt nogal wat.

Wat ga je dit weekend doen?

Deze tuinder is in het weekend gewoon lekker vrij. Dan is het familietijd en genieten we er van om met ons gezin leuke dingen te doen.

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 16-12-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS