vrijdag 1 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Biologisch zaadveredelaar haalt groeikapitaal op bij eigen achterban

Biologisch zaadveredelaar haalt groeikapitaal op bij eigen achterban

De Bolster gaat groeikapitaal ophalen bij klanten, leveranciers en overige investeerders. Zo betrekt de biologische zaadveredelaar haar netwerk in het verwezenlijken van de missie. De zeggenschap wordt ondergebracht in een coöperatie, waarmee De Bolster zorgt dat het bedrijf zelfstandig verder kan groeien.

Volgens de Bolster ontdekken steeds meer Europese landbouwers dat het gebruik van biologische zaden noodzakelijk is geworden voor een succesvolle teelt. De omzet van De Bolster is sinds 2017 dan ook verdubbeld en naar verwachting zal deze trend zich doorzetten. Afgelopen jaren heeft De Bolster geïnvesteerd in de hoofdlocatie in Epe en een biologisch zaadproductiebedrijf in Moldavië, maar om de onvermijdelijke groei in vraag naar biozaden voor de landbouw aan te kunnen, is er meer nodig.

“De komende jaren is uitbreiding nodig van machines, personeel en ruimte om de geprognotiseerde omzet te realiseren. De behoefte aan extra financiering voor deze investeringen valt samen met onze ambitie om meer mensen te betrekken in de beweging naar toekomstbestendige landbouw. Juist samen kunnen we op steeds grotere schaal laten zien dat biologisch kan en hoe het kan. Niet alleen in Oostenrijk – Europees koploper in biolandbouw, waar nu al meer dan een kwart van de landbouw biologisch gecertificeerd is – maar door heel Europa!" 

De Bolster teelt 100 procent biologisch. Het is ervan overtuigd dat het huidige landbouwsysteem niet houdbaar is voor de makers, de eters en de planeet. Het bedrijf wil haar Europese klanten laten zien dat toekomstbestendige landbouw, waarin juist wordt samengewerkt met de natuur, wel degelijk mogelijk is. Onder andere door telers succesvol voedsel te laten verbouwen met groeikrachtige, biologische zaden van hoge kwaliteit.


Redactie Floranews | 13-12-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS