maandag 4 maart 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Basisschoolleerlingen doen mee aan Tuinbouw Battle en planten met Bollenjongens bollen in Keukenhof

Basisschoolleerlingen doen mee aan Tuinbouw Battle en planten met Bollenjongens bollen in Keukenhof

Basisschoolleerlingen uit groep 7/8 van De Akker in Lisse doen sinds 14 november mee aan de TuinBouw Battle. Een project waarbij tulpen worden gekweekt in de klas. Recent waren de leerlingen al te zien op de landelijke tv met ‘hun bollen’ en op donderdag 8 december waren ze te gast bij Keukenhof en plantten ze samen met de Bollenjongens de eerste bollen op het perkje van de jongens van de gelijknamige tv-serie.

De Bollenjongens hebben sinds de gelijknamige serie een eigen perkje in Keukenhof. Iets wat bijzonder is en ook dit jaar hebben zij weer hun eigen stukje tuin in het bloemenpark. Om het geheel nog wat specialer te maken zijn de leerlingen van De Akker uitgenodigd om samen met de Bollenjongens de eerste bollen te planten in het Bollenjongens perkje.

Voor de leerlingen is het planten tot het laatste moment een verrassing gebleven. Op donderdag 8 december was het zo ver en werden ze opgewacht door Eva van der Kwast van Greenport Duin- en Bollenstreek en Martine de Ridder van Keukenhof. De allereerste bollen werden geplant door een groepje leerlingen. Dit gebeurde samen en onder toeziend oog van de tuinmannen van Keukenhof. Daarna mochten ook de andere groepjes aan de slag, waarbij ook de Bollenjongens hun handen uit de mouwen staken en de leerlingen nog wat tips gaven. Een tweetal vaders was ook aanwezig, want zij werken als tuinman bij Keukenhof. Jan Faas, tuinman Keukenhof: ”Het is fantastisch om te zien dat mijn dochter met haar klasgenoten de wereld van bloembollen op deze manier kan ontdekken! En ze hebben zo goed hun best gedaan.”

Docent Kees van Leeuwen heeft het project volledig omarmd. Met een meetschema en duidelijke instructies is hij samen met de leerlingen dagelijks met de Tuinbouw Battle bezig. Na het oogsten en verkopen (of weggeven) van de tulpen maken de leerlingen een eindverslag.

De Tuinbouw Battle is een project waarin leren over groen, samenwerken en samen zorgen voor bij elkaar komen. Deelnemende scholen krijgen een hypermoderne mobiele teeltkar in de klas – met ruim 400 bollen – instructie online en hulp van één van de vrijwilligers. Dit gratis plug and play project van Greenport Duin- en Bollenstreek beleeft dit jaar de derde editie en het loopt goed. Elk jaar zitten de drie rondes zo goed als vol wat betekent dat al zo’n 26 klassen in de regio kennis maakten met de wereld van bloembollen en bloemen. 

De perfecte manier om op een laagdrempelige wijze kennis te maken met de bollen en bloemen van de Bollenstreek.Vrijwilligers Nico, Louis en Gerard beoordelen de eindverslagen van alle deelnemende klassen en kiezen op basis daarvan de winnende klas. Elke ronde wint één klas en krijgt een passende prijs. Daarnaast is de uitreiking van de hoofdprijs op het podium van het Vier de Lente Festival. Dit festival is er om de nieuwe generatie te enthousiasmeren voor het bollenvak en trots te zijn op de Duin- en Bollenstreek. Het Vier de Lente Festival vindt plaats in april 2023.


Redactie Floranews | 08-12-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS