vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Blijf in gesprek met je werkgever #blog

Blijf in gesprek met je werkgever #blog

De energiecrisis raakt niet alleen de werkgevers in de glastuinbouw. Ook voor werknemers is het een onzekere tijd. “Kan ik bij mijn werkgever blijven werken of moet ik op zoek naar een nieuwe baan?” Deze vragen spelen misschien ook wel bij jou.

Door de stijging van de energieprijzen zijn steeds meer glastuinbouwbedrijven genoodzaakt om ingrijpende beslissingen te nemen. Bedrijven zetten minder personeel in, stoppen of gaan verder op normale voet. Wat betekent dat voor jou als werknemer? Logisch dat je hier vragen over hebt. Het is belangrijk om met elkaar het gesprek aan te gaan en hier de tijd voor te nemen. Hoe pak je dit aan? Wij geven je drie tips.

Durf uit te spreken waar je mee zit

Ben jij bang om je baan kwijt te raken? Ga op tijd in gesprek met je werkgever over de onderwerpen waar je mee zit. Door open het gesprek aan te gaan kan je werkgever begrip tonen voor je vragen, onzekerheden en twijfels. Dit is belangrijk om samen verdere stappen te kunnen zetten. Het kan best wat moed vragen om naar je leidinggevende of werkgever te stappen. Maar door te praten kan er een goed onderling vertrouwen en duidelijkheid ontstaan. Durf de stap te maken.

Denk mee

Je werkgever staat voor moeilijke keuzes. Het is nooit leuk om minder personeel te moeten in zetten. Daarom is het zo belangrijk dat je meedenkt met je werkgever over mogelijke oplossingen. Misschien weet jij wel een adresje waar je tijdelijk kan werken, of heb jij andere plannen voor de winterperiode. Bijvoorbeeld een verbouwing thuis of het volgen van een workshop of korte cursus. Wees hier open en eerlijk over naar je werkgever. Twijfel jij of je na de winterperiode nog terug wilt naar je werkgever? Laat het ook dan weten.

Vraag hulp

Je staat er niet alleen voor deze tijd. Naast je werkgever kunnen de adviseurs van Kasgroeit ook met je meedenken. Samen kijken we naar je behoeftes. Wil jij bijvoorbeeld op zoek gaan naar ander werk? Dan biedt ons uitgebreide vacatureaanbod uitkomst. Of wil jij jezelf juist ontwikkelen in je vakgebied en vraag jij je af of hier ruimte voor is bij je werkgever? Dan kunnen wij met je meekijken welke mogelijkheden je werkgever biedt en welk opleidingsaanbod bij jou past.

Wil jij weten waar Kasgroeit je verder bij kan helpen? Bekijk dan Kasgroeit.nl/werknemers/hulp-bij-energiecrisis-voor-werknemers 

Anneke Postma, Adviseur Opleiding en Ontwikkeling bij Kasgroeit

Bron: www.Floranews.com
05-12-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS