dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Fine art fotografieproject met iconische kwekersvrouwen

Fine art fotografieproject met iconische kwekersvrouwen

Met twaalf bijzondere fotoportretten de diversiteit van de bloembollensector op een nieuwe manier laten zien. Dat is het doel van een bijzonder fine art fotografieproject van kwekersvrouwen met bloemenkragen, waarmee vrouwen uit de bloemen- en bloembollensector zichtbaar gemaakt worden.

Marjolein van Ruiten en fine art fotografe Marieke Treffers hebben sinds het voorjaar van 2021 gezocht naar vrouwen die in de sector werken en op de foto wilden met de bloemen van hun bedrijf. Zij wist Leonie Hogervorst van Gebr. Hogervorst, Joyce Lansbergen van L.G. Flowers, Ilse Pennings van P. Pennings,  Marriet van der Vlugt van C. van der Vlugt & ZN, Therese de Roon van Bloemenkwekerij M. de Roon, Monique van Haaster van Van Haaster Canna's, Sandra van der Hulst van Hulst Wiranda, Bianca van Eijk van Eijco Flowers BV, Carolien de Ridder van De Ridder Bloemen en Bloembollenkwekerij, Anja Jansze van De Tulperij, Anna Kortekaas Zarek van Kallaland BV en Geertje Langeveld van Firma WF Leenen, vast te leggen voor een verjaardagskalender op volgorde van de maanden dat de bloemen in bloei zijn.

“Inspiratie voor het project kreeg ik van de kalender “het DNA van de Bollenstreek” van KAVB en Flower Science uit 2018. Daarin werden de mannen prachtig geportretteerd, waaronder mijn vader Aad van Ruiten. Hoe zou het zijn om de vrouwen en de sector op een nieuwe manier zichtbaar te maken?” aldus Marjolein van Ruiten die het project initieert en in samenwerking met Marieke Treffers realiseert. 

De verjaardagskalender wordt op 16 december gelanceerd in Het Wapen van Noordwijkerhout, georganiseerd door Greenport Duin- en Bollenstreek in samenwerking met KAVB Kring Bloembollenstreek en LTO Noord afd. Duin- en Bollenstreek. De portretten worden daarnaast vanaf 17 december 2022 gepresenteerd in Museum de Zwarte Tulpals onderdeel van de tentoonstelling Tulpen NU. Deze tentoonstelling is tot en met eind februari 2023 te zien. De verjaardagskalender, in een eerste oplage van 1000 exemplaren, is te koop via de website van Marieke Treffers.

 

 


Leandra de Boef | 25-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS