donderdag 28 september 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Horconex ontvangt HortiQ-certificaat

Horconex ontvangt HortiQ-certificaat

Horconex heeft op maandag 21 november het HortiQ-certificaat ontvangen uit handen van Harm Maters, voorzitter van HortiQ. Dat betekent dat het bedrijf uit Poeldijk voldoet aan de eisen voor het kwaliteitssysteem voor kassen en installaties.

“Het HortiQ-certificaat is voor ons de bevestiging dat de kassen die we leveren aan de standaard in de branche voldoen. Dit wisten we zelf al, maar het nu is het óók vastgesteld in het HortiQ-certificaat”, aldus Jeroen Heemskerk, financieel directeur bij Horconex.

De grootschaligheid van projecten neemt toe, maar worden technisch ook steeds complexer. Bovendien zijn opdrachtgevers vaker op zoek naar turnkey-oplossingen en naar transparante kwaliteit. Daarom startte HortiQ met zes toonaangevende kassenbouwers het Nederlandse integrale HortiQ-certificaat: een onafhankelijk en objectief kwaliteitssysteem voor Nederlandse kassenbouwers, installatiebedrijven en andere technisch toeleveranciers in de glastuinbouw. Inmiddels hebben 21 kassenbouwers en technisch installateurs het HortiQ-certificaat ontvangen.

Horconex, met vestigingen in Nederland en Frankrijk, is opgericht in 1986 en realiseert complete tuinbouwprojecten. Heemskerk: “Wij bieden hightech totaaloplossingen voor de kassenbouw. Ons doel: de best passende, meest kostenefficiënte en effectieve oplossingen voor onze opdrachtgevers. Met als motto ‘eens een klant van Horconex, altijd een klant van Horconex’. Door de jaren heen heeft Horconex een brede trouwe Europese klantenkring opgebouwd.”

Het kunnen leveren van een constante, bewezen kwaliteit is daarbij belangrijk, vertelt Heemskerk. “We werkten al volgens een hoge standaard, maar hebben dit nu met deze keurmerken verder vastgelegd in onze werkwijze. HortiQ en ISO geven een extra impuls aan het continu verbeteren van wat we doen én is voor ons en voor onze klanten een bevestiging van onze hoge kwaliteit ”

"Een certificaat als HortiQ is zeer waardevol in de groeiende nationale en internationale markt. Een Nederlands integraal certificaat helpt daarbij om het kwaliteitsgerichte imago van Nederland verder te profileren", aldus HortiQ-voorzitter Harm Maters. "Het is dan ook zeer positief dat Horconex – een toonaangevende leverancier van turnkey-projecten – zich ook heeft aangesloten bij de andere bedrijven die al gecertificeerd zijn.”


Redactie Floranews | 23-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS