maandag 4 maart 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

FloraHolland mechaniseert internationale aanvoer

FloraHolland mechaniseert internationale aanvoer

FloraHolland mechaniseert de internationale aanvoer. De mechanisatie maakt volgens FloraHolland een veel hogere en betere verwerking van aanvoer mogelijk. De veiling heeft hiervoor een contract getekend met de Beumer Group voor de realisatie van een geavanceerd sorteersysteem bij Dockservices Aalsmeer. Hier worden (vliegtuig)pallets met bloemen uit onder andere Afrika verwerkt. Aan de hand van input van klanten is een technisch ontwerp ontwikkeld dat voor de piek 2024 operationeel moet zijn.

“Zowel het organiseren van de meest efficiënte logistiek, als internationale groei zijn belangrijke onderdelen van onze strategie. Een goed en betrouwbaar aanvoerproces en daaraan gekoppelde dienstverlening vormen de basis van de marktplaats en zijn cruciaal om de gewenste groei en efficiëntie te realiseren. Mechanisering van Dockservices is een langgekoesterde wens van zowel onze klanten als Royal FloraHolland zelf”, aldus Leendert-Jan Plaisier, COO Royal FloraHolland.

Met het nieuwe sorteersysteem stijgt de verwerkingscapaciteit van 800 dozen per uur nu, naar circa 2.000 dozen per uur straks. Daarnaast zal de verwerking in een volledig gekoelde keten plaatsvinden, vanaf het moment van aankomst op een vliegtuigpallet of zeecontainer bij Dockservices tot aan het klaarzetten voor de klant. Gedurende 2023 wordt het systeem voorbereid en getest, zodat het systeem gebruiksklaar is voor de piek van 2024.

Op V.l.n.r. Tim Adriaens, Bert van Willigen, Brecht Bayen, Leendert-Jan Plaisier, Ron van ’t Hoog, Martin de Jong en Michael Denton.

Bert van Willigen, CEO-Managing Director Beumer Group Benelux: "Het project voor Dockservices combineert wensen ten aanzien van efficiency, kwaliteit en ergonomie. Mede met deze duidelijke wensen en visie van Royal FloraHolland was het mogelijk om een passende oplossing aan te bieden. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij voor het project zijn geselecteerd."

Beumer Group realiseert een maatwerkoplossing voor het unieke proces van aanvoer van bloemendozen. Met de realisatie van het sorteersysteem is verdere uitbreiding van de dienstverlening mogelijk, zoals het combineren van zendingen en meerdere vormen van sortering van zendingen voor een klant. De mechanisering van het proces zorgt er ook voor dat de fysieke belasting van de medewerkers van Dockservices sterk wordt teruggebracht.


23-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS