vrijdag 1 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

FloraHolland start met landelijk veilen

FloraHolland start met landelijk veilen

Op 24 november start Royal FloraHolland met de eerste landelijke veiling. Er wordt gestart met de productgroepen Snijanthurium, Snijorchidee, Alstroemeria en Strelitzia. Er wordt al jaren gepraat over landelijk veilen en nu is het eindelijk zo ver.

Volgens Rick Tesselaar van de productcommissie Alstroemeria is het na de pilot met Snijanthurium duidelijk dat met het concentreren van vraag en aanbod een betere en stabielere markt gecreëerd wordt.

Het volledige aanbod in Aalsmeer en Naaldwijk wordt voor landelijk veilen in één veilschema samengevoegd. Inkopers krijgen in één overzicht toegang tot het assortiment van alle kwekers die op beide veilingen aanvoeren. Alle kopers kunnen via het Kopen op Afstand-systeem deelnemen aan de veiling.

Kwekers van de genoemde productgroepen kunnen vanaf 24 november nog steeds zelf bepalen of zij hun producten aanleveren op de locatie in Naaldwijk of Aalsmeer. Wel geldt er naast een nieuw veilschema, een nieuwe manier voor het vaststellen van de veilvolgorde.

Het oorspronkelijke plan was om vlak na de zomer van 2022 al te starten met een landelijke veiling. Dit werd in de zomer echter uitgesteld vanwege personele problemen bij Royal FloraHolland. Er was meer tijd nodig om de logistiek op orde te krijgen en het orderpicken, dat gepaard gaat met landelijk veilen, in de vingers te krijgen.

 


Leandra de Boef | 21-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS