maandag 4 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Een blij ei...

Een blij ei...

Wauw, prachtig, geweldig, wat mooi…, en zo kan ik wel even doorgaan. Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten van de beurzen vorige week als ik. Wat een professionaliteit, wat een mooie en bijzondere producten, wat een mooie stands. Maar wat mij het meest opgevallen is was de ontzettend positieve sfeer.
Ik heb het natuurlijk over de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer en de IFTF in Vijfhuizen. Ik ben bij beide beurzen geweest en alles wat ik hierboven gezegd heb, kan ik melden over de beurzen. Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar mij gaf het gewoon een positieve energie boost. Eigenlijk was ik gewoon een blij ei…

Wat een positivisme

 Ik mag en durf het rustig te zeggen; ik heb   wel een voorkeur voor een beurs. Ik vind   meestal de sfeer bij de beurs in Aalsmeer   wat prettiger dan in Vijfhuizen. Er hangt     een gemoedelijke en zeer positieve sfeer.     En ondanks alles in de wereld, nu ook weer.

 Je voelde een hele positieve vibe als je met   de standhouders sprak. Men was tevreden   over de drukte en had goede gesprekken     met klanten. Ze spraken potentiële klanten   gehad en konden mooie producten laten zien.
 Natuurlijk werd er ook weleens kort   gesproken over de ellende in de wereld en   over ‘problemen’ dichterbij. We kennen ze   allemaal. Maar al snel kreeg ik te horen, ‘we   zijn de tuinbouw we lossen dat ook wel weer op.’

En ik word zo blij van zo’n instelling. Niet altijd even makkelijk om dat te melden, zeker niet. Er schuilt soms veel achter, dat snap ik ook. Maar als we dat uitstralen naar onze klanten, dan bereiken we zoveel meer. Zij herkennen die positiviteit ook.

Ook online in de diverse posts van kwekers en bezoekers was veel positiviteit te lezen. Ik heb veel mooie foto’s gezien en veel goede gevoelens zijn gedeeld. Wat laten we toch veel moois zien en ervaren aan de wereld. Eigenlijk moeten we er veel meer mee doen.

Drukte

En dan op de woensdag en donderdag die drukte. Wat een mensen, wat een blije gezichten. Ik heb veel hardwerkende inkopers gezien. Ze liepen flink rond en waren bezig met hun assortiment voor de aankomende periode.

Natuurlijk bij hun ook niet altijd alles rozengeur en maneschijn. Maar toch… ook daar een positieve vibe over zoveel moois dat ze zagen.

Was Vijfhuizen dan zoveel minder? Zeer zeker niet. Ook daar hing een positieve sfeer maar het karakter is duidelijk anders dan in Aalsmeer. Een karakter waar ik zelf iets minder mee heb.

Een blij ei…. Ja, dat ben ik eigenlijk wel. Niet alleen om alles wat ik heb gezien en ervaren, maar ook omdat ik wederom gemerkt heb dat de kracht van positiviteit erg sterk is. Geloof houden komt zo sterk over, dat we daar nog veel meer gebruik van moeten maken. Wat de sector met elkaar doet en bereikt daar moeten we toch echt nog veel meer onze positiviteit achter zetten. Laten we de positieve vibe volhouden en blijven uitdragen.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
17-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS