dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Rabobank draagt als nieuwste lid van Circular Plastics Alliance bij aan transitie naar duurzame wereld

Rabobank draagt als nieuwste lid van Circular Plastics Alliance bij aan transitie naar duurzame wereld

Duurzame en innovatie oplossingen te realiseren, die zorgen voor minder verpakkingsafval en meer recycling; dat is het doel van Circular Plastics Alliance. De alliantie bestaat uit diverse organisaties die de samenwerking opzoeken om dit doel te bereiken. Sinds kort is ook Rabobank lid. De bank zal een belangrijke bijdrage aan de Alliance leveren in termen van kennis, netwerk en financiering.

“Growing a better world together” is de duurzame missie van Rabobank. Als coöperatie steekt Rabobank dan ook een deel van haar winst in lokale, landelijke en internationale projecten die bijdragen aan een duurzame wereld met zorg voor mens, natuur en klimaat. Eric Zwart, directeur coöperatieve Rabobank: “Rabobank is ervan overtuigd dat circulariteit van groot belang is voor welvaart, welzijn en een toekomstbestendige economie. En dat bedrijven die duurzaam en circulair ondernemen, innovatiever en veerkrachtiger zijn en eerder klaar zijn voor de toekomst. Daarom zetten we ons op diverse manieren in voor een circulaire economie”.

Henk Kras overhandigt een tombstone aan Eric Zwart en Arnoud Schoorl van Rabobank - Foto: Marco van Ammers / Tazama

Verbindingen leggen, kennis bijdragen en innovaties financieren
Rabobank wil de partners van de Circular Plastics Alliance helpen hun duurzaamheidsambities te realiseren door bij te dragen in termen van kennis, netwerk en financiering. Zo kunnen klanten met hun vraagstukken over circulair ondernemen bijvoorbeeld terecht bij de Circulair Ondernemen Desk, waar gespecialiseerde accountmanagers hen verder kunnen helpen met het realiseren van circulaire plannen van ondernemers. Verder kan de bank door haar grote netwerk de andere Alliance-partners verbinden met relevante netwerken en bedrijven. Daarnaast helpt Rabobank ondernemers waar mogelijk om goede plannen financieel van de grond te krijgen. Dat doet zij zelf met diverse financieringsvormen. Ook koppelt de bank haar klanten aan andere investeerders en aan PIM Noord-Holland die bedrijven helpt investeringsgereed te worden.

Gedreven om duurzame oplossingen te zoeken
Dat Rabobank nu lid is geworden van de Circular Plastics Alliance sluit goed aan bij de eigen duurzaamheidsambities van Rabobank. De bank begon ooit als een boerenleenbank en is net als toen nog steeds gedreven om te zoeken naar oplossingen waar iedereen beter van wordt. Zoals Eric Zwart, directeur coöperatieve Rabobank, verwoordt: “De wereld ziet er intussen heel anders uit dan bij de oprichting van de bank en onze klanten hebben andere behoeften dan toen. Maar onze mentaliteit is nog steeds hetzelfde: altijd op zoek gaan naar manieren om onze gezamenlijke leefwereld te versterken.” De deelname aan de Alliance draagt hieraan bij, omdat de Alliance-partners samen impact kunnen hebben op het verminderen van de hoeveelheid afval in de wereld. Dat is goed voor de bedrijven in de Alliance en goed voor de wereld om ons heen.

Net als Rabobank is ook Circular Plastics Alliance gedreven om de wereld van morgen beter, duurzamer en leefbaarder te maken. Daarom werkt Circular Plastics Alliance aan innovatieve en duurzame oplossingen die de hoeveelheid verpakkingsafval beperken en recycling stimuleren. Dit doet de Alliance samen met zorgvuldig geselecteerde bedrijven, zoals Rabobank.

Circular Plastics Alliance heeft als streven dat deelnemers fors besparen op hun logistieke keten en hun CO2-voetafdruk daarmee verminderen. De Alliance is in 2019 opgericht door professionals met jarenlange ervaring in plasticrecycling, verpakkingsontwerp, productie en logistiek. Rabobank is dankzij haar grote lokale en landelijke netwerk, haar specialistische kennis van verduurzaming en haar financieringsmogelijkheden een interessante aanvulling op de bestaande leden.


Redactie Floranews | 15-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS