zaterdag 22 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Peter ten Have in bestuur Bloemenbureau Holland

Peter ten Have in bestuur Bloemenbureau Holland

Peter ten Have is op 14 november gestart als bestuurslid bij Bloemenbureau Holland. Ten Have neemt de plaats in van Bert Schouten, die sinds mei 2018 deel uitmaakte van het bestuur. De directeur/eigenaar van kwekerij J&P Ten Have en mede-oprichter van Decorum staat bekend als een pragmatisch bestuurder met een groot netwerk in zowel de productie als de handel. Lees verder...

“Peter is een groot verbinder voor wie vooral het belang van de sector voorop staat”, laat bestuursvoorzitter Marco van der Sar weten. "Zijn komst is belangrijk, juist in deze tijd." Ten Have deed door de jaren heen ruime bestuurservaring op, eerst als voorzitter van kwekerscollectief Decorum en later onder andere als kringvoorzitter bij Royal FloraHolland. Vanuit die ervaringen staat de waarde van het collectief voor hem recht overeind. “Dat geldt ook voor generieke promotie. Die meerwaarde wordt niet altijd gezien en daar maak ik me zorgen over. Promotie voor bloemen en planten is in het belang van de hele sector. Ik kan en wil daar actief aan bijdragen. En dat doe je niet door aan de zijlijn te blijven staan.”

In 2020 was Ten Have nauw betrokken bij de campagne Fill the distance with beauty. De internationale bloemen- en plantencampagne, die door het Bloemenbureau werd gecoördineerd, was het antwoord op de fysieke en emotionele afstand die in coronatijd werd gevoeld. De collectieve campagne was het resultaat van nauwe samenwerking tussen meer dan dertig internationale partijen. “Ik heb toen gezien wat je samen kunt bereiken in promotie. De consument is gestimuleerd om meer bloemen en planten te kopen, juist in die coronaperiode.”

Als bestuurder wil Ten Have de waarde van collectieve promotie van en voor de sector uitdragen. “Ik zie voor mezelf een rol naar de collega’s. Ik wil vertellen wat het Bloemenbureau doet en laten zien wat dat de sector brengt. Wie mij kent, weet dat ik dat zal doen met een kritische blik vanuit het gezichtspunt van ondernemers in de sector.”


Redactie Floranews | 15-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS