zaterdag 22 juni 2024
FN TOP add FN TOP logo

Chrysantenboeketten voor vrijwilligers voedselbanken op World Kindness Day

Chrysantenboeketten voor vrijwilligers voedselbanken op World Kindness Day

Zondag 13 november was het World Kindness Day. Stichting Chryson heeft voor deze speciale dag 5.000 vrijwilligers van 130 voedselbanken in het zonnetje gezet. De vrijwilligers die vrijdag 11 november werkten kregen een kleurrijk chrysantenboeket om ze te bedanken voor hun doorlopende act of kindness. 

Op World Kindness Day wordt opgeroepen om wat aardiger te zijn voor een ander. Volgens Stichting Chryson kan dat niet beter dan met bloemen in het algemeen en chrysanten in het bijzonder. De chrysant heeft namelijk een vrolijke uitstraling, is bekend om haar sterke karakter en staat symbool voor geluk. Speciaal voor de vrijwilligers van de voedselbanken werden door bloemverwerker Melle Jongkind uit Aalsmeer 5.000 kleurrijke chrysantenboeketten gecreëerd. De boeketten bestaan uit een mix van pluis-en troschrysanten en santini’s. TK Koeriers zorgde vervolgens voor verspreiding in heel Nederland.

foto: JustChrys.com

Voorzitter Jan van Ruyven van Stichting Chryson: "Voor het derde jaar delen wij boeketten uit aan een specifieke groep Nederlanders ten behoeve van World Kindness Day. En hoe ‘kind’ is het werk dat de vrijwilligers van de voedselbanken dag in en dag uit doen? Daarom willen wij hen op deze manier bedanken voor hun belangeloze inzet. Zij maken net als chrysanten het leven kleurijker en maken echt impact. Met deze actie hopen we mensen te inspireren om wat vaker iets aardigs voor een ander te doen. En dat kan zo simpel zijn als het geven van een bloemetje."

Bij de voedselbanken wordt enthousiast gereageerd op deze blijk van waardering. Leo Wijnbelt van de Vereniging van Voedselbanken Nederland vertelt daarover: “We vinden het een bijzonder warm en mooi gebaar dat Stichting Chryson onze vrijwilligers een hart onder de riem steekt met de mooie chrysantenboeketten. Er ligt behoorlijk wat druk op de voedselbanken en daardoor ook op de vrijwilligers. Dankzij hen is het mogelijk dat wij mensen die het nodig hebben kunnen ondersteunen in hun eerste dagelijkse levensbehoeften. We zijn dankbaar voor hun tomeloze inzet en vinden het dan ook prachtig dat zij op deze manier in het zonnetje gezet worden. Dik verdiend!”


Redactie Floranews | 14-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS