vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

De 5 vragen aan... Mike van Schie

De 5 vragen aan... Mike van Schie

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Mike van Schie, een zoon van Sjaak van Schie, en ik ben 31 jaar. Ik werk bij ons familiebedrijf Sjaak van Schie B.V. als Verkoopleider Bloeiend. Daarnaast ben ik Productmanager voor HiBreeding. Dit is een samenwerking van Sjaak van Schie B.V. en The Mastergrowers. Het richt zich op het maken van nieuwe genetica voor hortensia’s. In mei 2022 ben ik gestart bij Sjaak van Schie B.V. Daarvoor was ik al werkzaam in de evenementenbranche, handel, substraten, weefselkweek en jonggoed. En nu dus met volle energie met al mijn kennis en ervaring aan de slag bij het familiebedrijf.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het is mooi dat ik deze twee functies goed kan combineren. Met mijn kennis van de markt en mijn achtergrond weet ik wat er speelt en hoe de markt in elkaar zit. Het is ook fijn dat ik als Verkoopleider Bloeiend veel in contact ben met exporteurs en andere B2B (eind)klanten. Bij hen kan ik peilen wat de vraag is in de markt. De wensen en behoeften van klanten neem ik mee in het selectieproces van nieuwe soorten Hydrangeas. Samen met het HiBreeding team bezoeken we veel hortensiakwekers wereldwijd, om onze inzichten te vergroten en kansen te benutten. Al met al een mooie positie om aan het begin en aan het einde van de keten te zitten.

Welk nieuws heeft je de laatste tijd beziggehouden?

Allereerst heel bijzonder nieuws; ik word vader! Dit heeft mij veel beziggehouden en aan het denken gezet de laatste tijd.

Op het gebied van werk zijn we ook volop bezig met nieuwe ontwikkelingen. Zo hebben we hard gewerkt aan de (her)positionering van Hy-pe, bij Sjaak van Schie. Hy-pe is ons eigen hortensiamerk. We verkopen alle hortensia’s vanaf komend seizoen onder het merk Hy-pe. We hebben hierin twee verschillende productlijnen: Hy-pe Unique en Hy-pe Original.

In het Hy-pe Original assortiment vind je de traditionele kleuren. Dit zijn soorten van de beste genetica van HiBreeding. Kenmerkend voor deze rassen is de stevigheid en houdbaarheid, waardoor goed verwerkbaar in de keten, en met als doel dat de consument extra lang kan genieten van onze mooie hortensia’s.
In het Hy-pe Unique assortiment vind je de hortensia’s met de ‘wow factor’. Deze zijn ingedeeld naar Unique Selling Point (USP). Zo hebben we verschillende ‘hortensiafamilies’. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld ‘Star’, waarin alle planten met stervormige bloemen zijn ingedeeld. Of Curly, waarin alle planten met gekrulde blaadjes zijn ingedeeld. Ook hebben we de ‘Avantgarde’, ‘Gradient’ – wat verloop betekent – met de planten die veranderen van kleur en de ‘Marble’. Marble betekent dubbelkleurig. Binnen deze productlijn zijn dus ook de bestaande rassen die wij onder de merknaam ‘Hy-pe’ verkopen ondergebracht.

De 5 vragen aan Mike van Schie sierteelt Floranews

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

De komende tijd willen we meer focussen op drie punten: automatisering, duurzaamheid en digitalisering.
Automatisering: momenteel is WPS bezig met het installeren van het WPS Plant Vision systeem bij Sjaak van Schie B.V. Dit is een mooie stap in efficiënter werken voor het uitleveren van onze producten. Zo kunnen niet alleen onze ‘Little Green Friends’ gesorteerd worden met dit systeem, maar ook ons hele Hydrangea assortiment. De klant vraagt en wij draaien.
Duurzaamheid: we hebben een mooie samenwerking met Van der Sar Import voor de duurzame zeegras manden van Terima Kasih. Met het verkopen van onze producten in deze vorm van toegevoegde waarde maken we de wereld een stukje groener.
Daarnaast hebben we in het zonnige Portugal recent een koelcel van ongeveer een hectare op ons bedrijf in Pegões laten bouwen. Het dak wordt vol gelegd met zonnepanelen. Hierdoor kunnen we (ook) in het laagseizoen iets terugleveren aan het net in Portugal.
Digitalisering: ik zie de wereld steeds meer digitaliseren. Kinderen groeien momenteel op met smart phones en tablets. Mijn focus met de verkoopafdeling en HiBreeding zal dan ook liggen op verdere digitalisering, op het gebied van afzet en assortiment. Klanten moeten wereldwijd beter inzicht krijgen in ons assortiment. Zo kunnen we onze mooie producten globaal inzichtelijk maken.

Wat ga je dit weekend doen?

Onlangs heb ik mijn 30e verjaardag gevierd. Dit kon eerder niet doorgaan vanwege COVID-19. Hier ben ik nog steeds van aan het nagenieten. Afgelopen weekend hadden we een leuk personeelsuitje met de PV van Sjaak van Schie B.V. Uiteraard staat er komend weekend weer een feestje op de planning. Dat gaat vast en zeker ook weer legendarisch worden.

 

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 11-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS