maandag 4 maart 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Panflora en Magical Evolution winnen benchmark kwaliteit Tuin-Hydrangea

Panflora en Magical Evolution winnen benchmark kwaliteit Tuin-Hydrangea

HBA (Hydrangea Breeders Association) heeft met tuinhortensia Panflora de benchmark kwaliteit Tuin-Hydrangea 2022 gewonnen in de categorie paniculata. Panflora werd ingezonden door HBA-partner Kötterheinrich. Magical Hydrangea met kweker De Jong Plant B.V. kreeg voor Magical Evolution een 7,4 en won in de categorie Macrophylla.

Panflora is een pluimhortensia met donkergroen blad en brede, kegelvormige bloemschermen met limoenkleurige bloemen. De bloemen kleuren door naar groen en later in het seizoen naar rood. Magical Evolution werd tijdens de test goed beoordeeld vanwege het frisse sterke blad en de mooie grote bloemen die goed doorkleuren.

Aan de benchmark kwaliteit Tuin-Hydrangea 2022 deden 21 inzendingen mee. De benchmark is uitgevoerd door het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Vanaf 8 juli 2022 werden planten gedurende 5 weken getest: na een donkere transportfase van 3 dagen bijn 15°C volgde een winkelfase van 4 dagen en een consumentenfase van 35 dagen op een buitenstandplaats van Royal FloraHolland in Naaldwijk.


Redactie Floranews | 11-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS