maandag 4 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Ruim honderd campagnedoeken energietransitie glastuinbouw geplaatst

Ruim honderd campagnedoeken energietransitie glastuinbouw geplaatst

Ter ondersteuning van de campagne en petitie ‘De glastuinbouw & Nederland: samen door met de energietransitie' zijn sinds eind september ruim honderd campagnedoeken geplaatst. Sinds de laatste week van september zijn op zes belangrijke zichtlocaties langs snelwegen al grote campagnedoeken geplaatst. Daarna zijn bij honderd telers kleinere varianten van het spandoek geplaatst. Doel is de komende weken de boodschap van de glastuinbouw ook breed uit te dragen richting consument.

De eerste zes campagnedoeken zijn te zien langs de A7 bij Agriport, de A12 bij Nootdorp, de A12 bij Zevenhuizen, de A20 bij Maasland, de A59 bij Made en de A29 bij Dinteloord. Deze doeken zijn van een groot formaat, om een optimale zichtbaarheid te kunnen garanderen. Ook de honderd kleinere doeken hebben inmiddels een plek gekregen in glastuinbouwgebieden in alle delen van het land. Ondernemers hebben zich zelf aangemeld voor een campagnedoek of zijn benaderd door de regiocoördinatoren van Glastuinbouw Nederland. 

Foto´s Glastuinbouw Nederland

De frames met de doeken van 3 x 1,5 meter blijven de komende weken staan. Tegelijkertijd vinden er vanuit Glastuinbouw Nederland gesprekken plaats met de politiek. Inzet is een passend steunpakket voor ondernemers in de glastuinbouw die zwaar worden getroffen door de hoge energieprijzen. Een breed en krachtig signaal vanuit de sector en de maatschappij is daarbij van groot ondersteunend belang.

De petitie van Glastuinbouw Nederland kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Ruim 6.000 sectorgenoten en Nederlanders die de glastuinbouw een warm hart toedragen hebben de petitie inmiddels ondertekend. Glastuinbouw Nederland heeft als doelstelling om 10.000 handtekeningen te verzamelen.

 


09-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS