vrijdag 2 december 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Floriworld sluit de deuren voor toerisme

Floriworld sluit de deuren voor toerisme

Floriworld heeft de deuren gesloten voor toeristische bezoekers. De exploitatieovereenkomst tussen Floriworld en exploitant DEX Aalsmeer is in goed overleg beëindigd, zo laat Floris Olthof, directeur Floriworld weten. Floriworld is nog in overleg met DEX Aalsmeer over al geplande zakelijke evenementen.

De nieuwste bloemen- en plantenexperience opende haar deuren in de zomer van 2020. Na een paar maanden moest het vanwege de coronacrisis de deuren weer sluiten. Floriworld is acht maanden dicht geweest en opende haar deuren weer voor publiek op 1 juli 2021. Corona in combinatie met de oorlog in Oekraïne zorgt er volgens Olthof voor dat buitenlandse toeristen nog steeds niet in groten getale Floriworld komen bezoeken.

"Het is niet gelukt dat op een andere manier op te vangen. Sluiting van Floriworld voor toeristische bezoekers is op dit moment onontkoombaar." De directie heeft externe experts gevraagd scenario’s voor de toekomst uit te werken. Belangrijke overwegingen hierbij zijn om het belang van bloemen en planten in het leven van mensen te benadrukken, de sector op recreatieve en leerzame wijze binnen en buiten Nederland te promoten en Floriworld de ontmoetingsplek voor de sierteelt in Nederland te laten zijn. 

 

Leandra de Boef | 09-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS