vrijdag 1 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Circular Plastics brengt circulaire bloemenboxen op de markt

Circular Plastics brengt circulaire bloemenboxen op de markt

Tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair introduceert Circular Plastics twee soorten duurzame vervangers voor het eenmalig gebruik van kartonnen dozen. De De Eco Flowerbox FECT en de Eco Flowerbox RE-PACT worden geproduceerd volgens het ’closed loop’ proces.

Circular Plastics stimuleert het hergebruik van kunststof grondstoffen- en producten binnen een gesloten kringloop. Door een Europees dekkend systeem van inzamelen en het gebruik van moderne technieken wordt een continu recyclen en hergebruik van kunststof in een gesloten kringloop gegarandeerd. Hierdoor draagt Circular Plastics bij aan een positieve CO2 footprint en reduceert verpakkingskosten voor de gebruiker.

De FECT box is speciaal ontworpen voor efficiënt transport op Deense karren en is ideaal voor het verpakken van bloemen en planten. De box is gemaakt van 100 procent gerecyclede kunststof afkomstig uit de sierteelt en daardoor volledig circulair. De box is voorzien van flexibele ventilatie en inklapbaar met een effectief sluitmechanisme. De levensduur van deze box is 7 tot 10 jaar en hij is 140 tot 200 keer te gebruiken. Aan het eind van de bruikbare cyclus wordt de box gerecycled tot een nieuwe box.

De tweede box, de RE-PACT, is speciaal ontworpen voor transport op de industriële pallet en de euro pallet. Deze geheel nieuwe circulaire kunststof box is de perfecte vervanger van de kartonnen bloemendoos om snijbloemen internationaal te vervoeren. De box heeft een hoge gerecyclede kunststofwaarde, gaat ongeveer 20 ritten mee en is volledig compatibel met geautomatiseerde lijnafhandeling. De box is voorzien van ventilatiegaten voor een open en gesloten systeem. Daarnaast is de box vouwbaar tot een volledig vlakke positie voor retourtransport.

Beide boxen zijn te verkrijgen via Paardekooper. Het partnerbedrijf wordt exclusief distributeur van de twee Flowerboxen. Volgens Paardekooper passen de duurzamere boxen passen perfect binnen het RESPECT programma, waarmee het de ambitie heeft om de duurzame verpakkingsvoorloper in Europa te worden. Beide boxen zijn te verkrijgen via Paardekooper, Broekhof en Dillewijn Zwapak.

De Eco Flowerboxen zijn te zien tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. In de stand van Paardekooper, Broekhof en Dillewijn Zwapak, stand 1.5 en in de promohoek tegenover stand 9.8.

 


Redactie Floranews | 08-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS