vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Enza Zaden op n in Hillenraad100

Enza Zaden op n in Hillenraad100

Enza Zaden staat op nummer één in de Hillenraad100. De lijst met de honderd meest toonaangevende ondernemingen in de Nederlandse (glas)tuinbouw werd 4 november bekend gemaakt in het Kunstmuseum in Den Haag. Themaprijzen waren er voor Floral Trade Group, ISO Group en Best Fresh. Vanwege de uitdagingen waar de sector voor staat was gekozen voor een inhoudelijke bijeenkomst voor de bekendmaking: de Hillenraad Horti Convention. Centraal thema daarbij was het dilemma tussen individualiteit en collectiviteit.

Enza Zaden werd tijdens de Hillenraad Horti Convention uitgeroepen tot de meest toonaangevende onderneming in de Nederlandse tuinbouw. Het Expertcomité van de Hillenraad100 roemt de innovatiekracht van het bedrijf, de focus op technologie én markt en de internationale groei. Jaap Mazereeuw, Chief Executive Officer van Enza Zaden: "Ik ben erg trots op deze erkenning voor ons familiebedrijf. Deze prachtige notering hebben we dankzij al onze medewerkers die zich dagelijks inzetten om de ambitie van Enza Zaden waar te maken: mensen over de hele wereld toegang te geven tot een breed scala aan gezonde groenten."

De gezamenlijke omzet van de top 100 is ten opzichte van 2019 met 17,5 procent gestegen naar 12,43 miljard euro. Ook internationalisering is een duidelijke trend, de top 100 heeft gezamenlijk inmiddels 433 buitenlandse vestigingen. De top 100 biedt werkgelegenheid aan ruim 58.000 mensen.

Alle prijswinnaars bij elkaar - foto: Hillenraad100

Themaprijzen
De BDO Themaprijs Familiebedrijf van het Jaar 2022 ging naar Floral Trade Group. Dit familiebedrijf groeit door overnames van kleinschalige bedrijven en weet daarbij de cultuur en het karakter van het familiebedrijf te behouden.

De NPM Capital Wendbaarheidsprijs werd overhandigd aan ISO Group. Deze leverancier van onder meer stekrobots, heeft blijk gegeven van enorme wendbaarheid. Door slimme allianties met andere leveranciers en door goed marktonderzoek weet het bedrijf ook andere markten aan te boren.

De Maatschappij Dichtbij Prijs, gesponsord voor Venéco, is uitgereikt aan Best Fresh. De Foundation van Best Fresh ondersteunt als ANBI-stichting goede doelen, maar initieert ook zelf projecten. De maatschappelijke betrokkenheid is daarmee goed verankerd in de onderneming.

De nieuwe Hillenraad100 telt in totaal veertien nieuwkomers. Daarnaast groeiden drie bedrijven door naar de categorie 500+, ondernemingen met meer dan 500 miljoen euro omzet. De Eregalerij met 500+-ondernemingen is toegenomen van tien naar veertien bedrijven. Deze ondernemingen staan voor een gezamenlijke omzet van 73 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 200.000 mensen wereldwijd.


08-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS