maandag 6 februari 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Floral Trade Group voegt inkoop en productie Retailmerken samen

Floral Trade Group voegt inkoop en productie Retailmerken samen

Retail Flowers & Plants is binnen de Floral Trade Group voortaan de inkoop- en productiespecialist in sierteelt producten voor het Retail kanaal. Waar voorheen werd ingekocht en geproduceerd door de merken Summaflor, Retail Flowers (Zyon en Heeringa) zelf, is dat nu geconcentreerd binnen Retail Flowers & Plants.

De merken Summaflor, Zyon en Heeringa blijven als commerciële labels herkenbaar richting de klanten. Zij hebben elk hun eigen focussegment richting de Europese retail klanten. Zo heeft Summaflor snijbloemen en boeketten als specialisme en richt Zyon zich op kamerplanten, tuinplanten en arrangementen. Heeringa heeft als focus de verwerking van seizoensbloemen.

Volgens Floral Trade Group kan er, door de samenvoeging van verschillende activiteiten onder de vlag van Retail Flowers & Plants, optimaal efficiënt gewerkt worden. Ook is er voldoende omvang om te blijven innoveren met verantwoorde investeringen. Én kunnen duurzame relaties met kwekers en leveranciers verder worden uitgebouwd.

“Met deze strategische stap worden specifieke werkgebieden op inkoop, productie en commercie omvangrijker waardoor er meer focus kan worden aangebracht” aldus Wim van der Plas CEO Floral Trade Group. “Hierdoor komt ons jarenlange vakmanschap maximaal tot zijn recht met behoud van een hoge kwaliteitstandaard.” De directie van Retail Flowers & Plants vult aan: "Door deze opzet zijn we daarnaast ook in staat om het juiste talent aan te trekken, krachtige teams te creëren, hebben we specialismes op de juiste plek en kunnen we mensen boeien en binden, binnen ons kleurrijke bedrijf.”


Leandra de Boef | 08-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301DutchGreenroof


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS