vrijdag 2 december 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Middenweg Flowers pleit voor luxer imago Iris

Middenweg Flowers pleit voor luxer imago Iris

Murat en Can Kaya kweken al sinds 2001 irissen van het hoogste kwaliteitsniveau. Dit doen ze zowel vanuit de kas als vanaf het land. Middenweg Flowers is een van de weinige telers die de Iris jaarrond aanbiedt en het bedrijf heeft hoge ambities. De waardering voor de iris moet significant omhoog, vinden Murat en Can Kaya. Met dat in het vizier zet Middenweg grote stappen.  

Zo introduceert Middenweg Flowers een nieuw logo en een geheel vernieuwde huisstijl. De nieuwe uitstraling moet het imago van de iris gaan onderstrepen. “Het was voor ons hoog tijd om onze uitstraling aan te pakken. We merken dat er in de markt vaak niet de juiste erkenning gegeven wordt aan de iris. Terwijl de bloem met recht een kwaliteitsbloem te noemen is, die allure geeft aan ieder boeket. Dit moest uiteraard ook in onze uitstraling terugkomen.” geeft Can Kaya aan. De nieuwe uitstraling natuurlijk ook terug te zien op de vernieuwde website.

Uitbreiding irisareaal in Spanje

Het jaarrond aanbieden van meer soorten is een belangrijke volgende stap in het verbeteren van het imago van de bloem. Normaliter waren er in de wintertijd slechts een aantal soorten beschikbaar; de soorten die in de kas in Poeldijk gekweekt werden. Onlangs werden echter de eerste bollen gepoot in een nieuw stuk land in Spanje. Hiermee is Middenweg Flowers in staat om jaarrond 17 verschillende soorten te leveren. Bovendien bewerkstelligt het een grote groei qua aantallen. Waar in het begin van het bedrijf 300.000 irissen per jaar geleverd werden, worden er nu 11 miljoen irissen geleverd. 

Duurzame klantrelaties geven vertrouwen

Een van de redenen dat het bedrijf in staat is zichzelf op deze manier te ontwikkelen is de inzet op duurzame relaties met klanten. Open communicatie en betrouwbaarheid zijn daarbij belangrijke aspecten. Door dit in de dagelijkse bedrijfsvoering continu aandacht te geven, worden zij gezien als dé kwaliteitsleverancier van Irissen. “Irissen kwekerij Midenweg Flowers is gewoon de beste iriskweker van Nederland; goede kwaliteit en een groot assortiment, daarnaast een superfijn bedrijf om zaken mee te doen”, aldus Koos van Wijk van Enigma Flowers.

Samenwerking internationale bloemisten geven iris allure

Om echt de schoonheid en luxe van de iris zichtbaar te maken werkt Middenweg Flowers graag samen met Internationale bloemisten. Door de irissen te verwerken in eigentijdse creaties worden de eindeloze mogelijkheden van de bloem zichtbaar. Het goede vaasleven is hierbij uiteraard ook zeer belangrijk. Al diverse malen wordt er samengewerkt met Robert Bartolen. Een goede match qua uitstraling met het vernieuwde Middenweg Flowers. Zelf zegt Bartolen over deze samenwerking: “Ik arrangeer bijzonder graag met de Irissen van Middenweg Flowers. Ik weet dat ze een betrouwbare partner voor mij zijn en ik kan altijd rekenen op de beste kwaliteit. Dat komt tot uiting in de creaties die ik mag maken.”

Trade Fair Aalsmeer

Middenweg Flowers geeft de komende tijd op een feestelijke manier aandacht aan het introduceren van hun nieuwe huisstijl. De nieuwe uistraling is live te zien in standnummer 11.7 op de Trade Fair in Aalsmeer. 


Redactie Floranews | 07-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS