vrijdag 2 december 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

PanAmerican doneert meer dan 81.000 US-dollar uit zaadverkoop Beacon Impatiens

PanAmerican doneert meer dan 81.000 US-dollar uit zaadverkoop Beacon Impatiens

PanAmerican Seed doneert dit jaar meer dan 81.000 US-dollar dankzij de opbrengst van de wereldwijde zaadverkoop van Beacon Impatiens dit jaar. De donatie is aangeboden aan twee organisaties die waardevol werk leveren in de strijd tegen slechtziendheid en maculadegeneratie, een ziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft. Het Spectrios Institute for Low Vision in de Verenigde Staten en The Macular Society in het Verenigd Koninkrijk ontvingen elk een royale cheque namens PanAmerican Seed en Beacon Impatiens. 

Zowel Spectrios als The Macular Society ondersteunen mensen om hun visuele mogelijkheden en zelfredzaamheid te optimaliseren door het gebruik van technologie, aanbevolen hulpmiddelen en revalidatie. Het onderwerp werd onder de aandacht gebracht door een werknemer van PanAmerican Seed, die zelf te maken heeft met slechtziendheid.

"Met de opbrengst van de Beacon® Impatiens-verkoop ondersteunen en belichten we minder bekende goede doelen. Het is geweldig om te zien dat tuinders wereldwijd bijdragen aan deze jaarlijkse donatie", vertelt Sarah Makiejus, marketingmanager van PanAmerican Seed. "We vinden het een eer om waardevolle organisaties zoals Spectrios en The Macular Society te steunen, omdat ze bewustzijn stimuleren en mensen ondersteunen die hulp
kunnen gebruiken."

Impatiens walleriana Beacon is een serie met een bewezen hoge resistentie tegen valse meeldauw bij Impatiens. Als onderdeel van een breed opgezette campagne om minder bekende liefdadigheidsorganisaties in de schijnwerpers te zetten, doneert PanAmerican Seed elk jaar een percentage van de wereldwijde zaadverkoop aan een goed doel. 


Redactie Floranews | 03-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS