maandag 4 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Beauty Plants introduceert eerste dubbelbloemige Sundaville tijdens Trade Fair

Beauty Plants introduceert eerste dubbelbloemige Sundaville tijdens Trade Fair

Tijdens de Trade Fair in Aalsmeer laat Beauty Plants een bijzondere primeur zien: een dubbelbloemige Sundaville. De lichtroze ‘Mandevilla Sundaville Double Blush Pink’ is volgens de kweker zelfs een wereldprimeur. “Naar mijn idee hebben veredelaars er nooit naar gezocht, omdat niemand er rekening mee hield dat er een dubbelbloemige variant mogelijk zou zijn”, vertelt  Stef Koene. De Mandevilla Sundaville Double Blush Pink is te bewonderen in de stand van Beauty Plants op de Trade Fair in Aalsmeer in stand nr. 32.1 én op het noviteitenplein van Royal FloraHolland.

Het is al de derde noviteit die Beauty Plants introduceert in drie jaar tijd. Eerder kwam het bedrijf met de Flamingo Pink in 2021, die kans maakt op de Glazen Tulp. Afgelopen zomer lanceerde het de Early Pink. De komst van een dubbelbloemige Sundaville voor 2023 is echter van een heel andere orde. ”We zijn met ons personeel altijd heel scherp op afwijkingen in de teelt. Dat er een dubbelbloemige Sundaville bestaat, is eigenlijk een foutje in het genetisch materiaal. Toen we deze mutatie twee jaar terug aan de veredelaar lieten zien, wisten ze niet wat ze zagen”, vertelt een enthousiaste Stef Koene.

Exclusiviteit

In de tussentijd is de vermeerdering op gang gekomen. “Het duurt vrij lang om van één plantje voldoende grote aantallen te produceren. Soms gaat het bij het vinden van een mutatie maar om één bloem of een stukje tak. Daar worden kleine stekjes van gemaakt in de hoop dat het een stabiel soort wordt. En je kunt niet van stek naar stek naar stek gaan, je wilt wel dicht bij het elitemateriaal blijven.” Om die reden levert Beauty Plants de nieuwe dubbelbloemige Sundaville voorlopig nog op exclusiviteitsbasis, in nauwe samenwerking met veredelaar MNP Suntory. “Vaak duurt het even voordat andere veredelaars en vervolgens kwekers met het product aan de slag kunnen. Dan zijn we al enkele jaren verder.”

Officieel Sundaville merk

De Sundaville Double Blush Pink is een lichtroze variëteit, die in kleur dicht tegen de bestaande Cream Pink aanleunt. Inmiddels is de variëteit erkend als officieel Sundaville merk. Beauty Plants verwacht een grote belangstelling op de Trade Fair in Aalsmeer. “Bij de introductie van de Flamingo Pink stond de telefoon ook roodgloeiend. We bereiden ons voor op een storm aan interesse. Uit ervaring weten we dat bij zulke marktintroducties de aantallen altijd te laag zijn voor de vraag. De eerste leveringen gaan vooral naar onze trouwe klanten.”

Nieuwe website

Stef Koene is samen met broer Tim en vader Nol verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Beauty Plants. Het bedrijf is sinds 2002 actief in de sierteelt. De mannen timmeren flink aan de weg en hebben sinds kort ook een geheel vernieuwde, website waar ze laten zien oog voor schoonheid te hebben. Schoonheid zit overal in de natuur. Die schoonheid ontdekken is wat we bij Beauty Plants elke dag doen. Onze passie: de mooiste bloeiende planten voor binnen en buiten kweken. Drie soorten die stuk voor stuk de wereld een stukje mooier maken: Mandevilla, Anigozanthos en Camellia. 


Leandra de Boef | 01-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS