donderdag 30 november 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Floriway en Everspring zetten samen in op volumebundeling, efficiŽntie en inkoopkracht

Floriway en Everspring zetten samen in op volumebundeling, efficiŽntie en inkoopkracht

Floriway en Everspring slaan de handen ineen. Samen maken ze het voor kwekers mogelijk om hun verse planten of bloemen rechtstreeks naar consumenten te sturen. Dit is mogelijk in meer dan 15 Europese landen. Met de samenwerking zetten de bedrijven in op volumebundeling, efficiëntie en inkoopkracht binnen de sierteeltketen.

Floriway en Everspring creëren logistieke hubs waar kwekers zelf of via hun vervoerder verse bloemen en planten kunnen afgeven via bestaande logistieke stromen. Daarvandaan kunnen last mile vervoerders in één keer alle pakketten ophalen om deze vervolgens vers en snel bij consumenten te kunnen bezorgen. Op het veilingterrein van Royal FloraHolland is zo’n verzamelpunt reeds opgetuigd.

“Het rechtstreeks leveren aan consumenten is voor kwekers een behoorlijke uitdaging", vertelt Eric de Winter, Commercieel Directeur bij Floriway. Hij vervolgt: "Samen met Everspring maken wij het makkelijk voor kwekers om hun producten via een centrale hub af te sturen naar consumenten. Kwekers kunnen hun pakketten voor consumenten meesturen met hun huidige transport richting de veiling. Vervolgens zorgen wij voor het interne verkeer op de veiling en kunnen vervoerders alles eenvoudig op één plek ophalen en via fijnmazige distributie afleveren bij de consument.”

Volumebundeling, efficiëntie en inkoopkracht

Traditioneel gezien kopen exporteurs producten in bij kwekers en verkopen het vervolgens door naar eindbestemmingen in het buitenland. Bas den Hoed, CEO bij Everspring: “Dat is soms best omslachtig. Vanuit die gedachte heb ik bij Floriway aangeklopt. Ik wilde een verzamelpunt creëren zodat kwekers zelf eenvoudig hun pakketten aan consumenten kunnen versturen, ook buiten Nederland." Everspring biedt op deze manier niet alleen een marktplaats, maar verzorgt ook het logistieke proces samen met Floriway. "Met onze logistieke hubs bieden we een enorm voordeel voor kwekers, want we maken gebruik van de aanvoerstromen die er al zijn. Zo creëren we minder vervoersbewegingen en grotere vervoersstromen”, aldus Den Hoed. 

Meer verzamelhubs

Floriway en Everspring verwachten dat de afzet via het Europese pakketnetwerk alleen maar groter wordt in de toekomst. Dan heb je het over levering aan consumenten, maar ook aan kleinere winkels zoals concept stores die voor exporteurs vaak minder interessant zijn vanwege de omvang. Daarom gaan Floriway en Everspring in de toekomst meer verzamelhubs opzetten. 

 


Redactie Floranews | 28-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS