maandag 4 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

250.000 tulpenbollen onderweg voor Dobropark in Kiev

250.000 tulpenbollen onderweg voor Dobropark in Kiev

Een vrachtwagen met een kwart miljoen tulpenbollen is onderweg van Lisse naar Kiev in Oekraïne. De bollen zijn bestemd voor het Dobropark en zijn de afgelopen weken ingezameld door Michel de Bruine, eigenaar van Tulip Store in Voorhout.

De tulpenbollen worden geplant in het door oorlog geteisterde Dobropark in Oekraïne. Dobropark is uniek project gecreëerd door de heer & mevrouw Dobrutsky en werd in 2020 voor het publiek. Het park is meer dan 300 hectare groot. Het eerste seizoen van het park konden bezoekers genieten van 1.270.000 tulpen, een lavendelveld, een buxusvallei, een petuniatuin en liatrisvelden.

foto: Dobropark Kiev

Door de oorlog kon het park geen bezoekers ontvangen en had daardoor geen geld voor de aanschaf van nieuw plantgoed. Veel telers gaven daarop gehoor aan de oproep van De Bruine om bollen te schenken. In eerste instantie mikt de Bruine op 150.000 tulpenbollen, maar de inzamelingsactie liep zo goed, dat er uiteindelijk 250.000 op transport gingen naar Kiev. Als de reis voorspoedig verloopt, komt de vrachtwagen naa rverwachting donderdag bij het Dobropark aan. Medewerkers van het park zullen dan op vrijdag beginnen met planten waardoor de perken in het voorjaar weer in bloei zullen staan.

"Ze hebben in Kiev de eerste nachtvorst al gehad, dus de bollen komen precies op tijd. Ik heb zelf een mooie mix van vijfduizend bollen samengesteld. Die komen op een heuvel. Het zijn tien verschillende soorten en dat zorgt voor een mooie kleurencombinatie", vertelt De Bruijne aan het Leidsch Dagblad. Hij vertelt dat ze in het Dobropark al volop bomen aan het planten zijn en hard werken om de infrastructuur te herstellen.

De actie wordt gesteund door Van Dooren Transport, Beelen Verpakkingen, NWH Jobs, Tulip Store, C.Th.M. Ammerlaan, Boltha, Wed. A. van Haaster, Huijg Breezand, Kesteloo, J. Th. Kreuk, W. van Lierop, Maveridge, Pennings de Bilt, Rotteveel Burgerbrug, J&W. van der Slot, Van der Slot Tulips, Spring Colours, Stokulex, QJ. Vink, Worldflower en AT. Zeestraten.

 

 


Leandra de Boef | 27-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS