dinsdag 23 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Data is saai #blog

Data is saai #blog

‘Ik vind er geen bal aan’, ‘data is maar saai, ik kan er niks mee’, ‘al die data, ‘k zie door de bomen het bos niet meer’. Ergens kan ik het mij nog wel voorstellen ook. Het feit dat ik zelf elke dag mijn bed uitspring om te bekijken hoe data oplossingsgericht ingezet kan worden, betekent niet dat dit voor iedereen geldt. Maar laten we deze uitspraken eens beetpakken.

In deze blogs schrijf ik over ontwikkelingen in de markt, die rondom mijn leven, business en op het gebied van tech gebeuren. In de tuinbouwsector zijn bovengenoemde uitspraken van alledag. En ergens moet ik de mensen achter deze uitspraken nog gelijk geven ook. Platte data is inderdaad niet waar ik een gat van in de lucht spring. Je kan er niet zoveel mee als je het laat voor wat het is. De kracht zit in hetgeen wat je ermee kan en gaat doen.

Mijn persoonlijke overtuiging is dat je moet beginnen met het eindpunt voor ogen. Dat eindpunt visualiseer je totdat het als echt voelt, alsof het er al is. Eerst je droom, dan je doel en dan het doen. En nu denk je waarschijnlijk ‘’Harm, waar wil je heen…?’’ Ik neem je mee naar een mooi voorbeeld over wat data voor mijn bedrijf Deboprojects heeft gedaan, met het einddoel voor ogen.

‘’Je komt het kantoor van Debo binnen in een natuurlijke omgeving. Bij binnenkomst, word je verbluft door de vibe die je voelt. De positieve energie die er heerst en het team dat elkaar helpt. De hele vibe is voelbaar en gevisualiseerd door het hele pand heen, de Debo-stars die je ontmoet zijn vriendelijk, goedlachs en staan klaar om jou te helpen. Je krijgt zelf ook de energie om vandaag het doel ‘elke dag een beetje beter en leuker’ na te streven. Na de sparsessie barst je van de energie. Je kan niet wachten om de volgende stappen uit te werken en het creatieve plan om te zetten in een werkende tech-oplossing. Je loopt naar buiten en vanaf dat moment besef je dat het een top dag wordt, je bent er klaar voor.’’

Geweldig! Ik geloof dat elke ondernemer hierop aangaat. Maar hoe creëer je zoiets? En waar is dat stuk data gebleven? Dit is een vibe, die je niet in één dag bouwt. Dit zijn meerdere kleine stappen, die naar het grotere geheel leiden. Als tech-specialisten hebben wij hier een dashboard voor ontwikkelt waar iedereen uit het team zijn doelen, uitdagingen en complimenten voor die dag klaarzet. Dit dashboard hangt op kantoor en is voor onze rondreizende toppers ook online te bekijken. Met dit dashboard zorgen we ervoor dat we altijd inzicht hebben in de doelen en uitdagingen van collega’s. Op deze manier kan je jouw kennis inzetten om de uitdagingen aan te pakken en elkaar te helpen om de doelen te behalen. Dit zorgt ervoor dat er elke dag een vibe hangt om samen te groeien, naar het uiterste te streven en elkaar te helpen als dat niet lukt.

‘Als je het toch doet, zorg dan dat het ook echt leuk is.’

Uit de data kunnen wij nu al zien dat uitdagingen sneller opgepakt en opgelost worden, doelen vaker behaald worden en er meer complimenten aan elkaar gegeven worden.

Ik hoor je stiekem al denken ‘ja maar dit is allemaal online, hoe hou je het persoonlijk?’ Het dashboard is onze centrale plek. Daarnaast hebben we elke ochtend een daily huddle, waarin we deze punten bespreken en elkaar persoonlijk het compliment kunnen geven. We geloven er ook in dat je niet moet vergeten wat er gedaan is. Dit is belangrijke info is en daarom de reden dat wij dit opslaan.

Een simpel voorbeeld van een tool dat wij inzetten voor het grotere bedrijfsdoel. Dit is onze missie. Technologie inzetten om samen dromen te realiseren, bedrijfsdoelen te behalen en het vooral ook leuk te maken.

Hoe gaaf is het als je merkt dat er meer complimenten worden gegeven, persoonlijke en business doelen vaker behaald worden en uitdagingen sneller worden opgelost? Is data dan nog steeds saai?

Tijd om data binnen jouw bedrijf leuk te maken zodat je hele team zich inzet om de bedrijfsdoelen te behalen op een moderne, passende en gave manier? Zet saaie data om naar lachende gezichten en mooie resultaten.

Harm Koningen | Mede-eigenaar Deboprojects
Connect via Linkedin, bel op 06 488 392 94 of mail naar harm@debo.nl
 

Bron: www.Floranews.com
24-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS