maandag 6 februari 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Noviflora neemt PLS Nordic over

Noviflora neemt PLS Nordic over

Noviflora heeft het Deense PLS Nordic AS overgenomen. Met de overname van het Deense bedrijf versterkt Noviflora haar positie in Denemarken verder. Naast de Zweedse vestigingen in Göteborg, Helsingborg, Uppsala en Borås en de Noorse vestiging in Larvik is dit de zesde vestiging van Noviflora in Scandinavië. De overname van PLS Nordic AS past volgens Noviflora binnen de multi-local strategie vanuit het marktleiderschap, waarbij de focus ligt op de marktgebieden Noord- en Centraal Europa.

De overname van de activiteiten van PLS Nordic is samen met het Noorse bedrijf Blomstergrossisten Sør AS gedaan, waarbij Noviflora meerderheidsaandeelhouder is. De activiteiten van PLS Nordic AS blijven plaatsvinden vanuit de huidige vestiging in Odense. Het team van PLS Nordic AS heeft een lange geschiedenis op de Scandinavische markt in de levering van planten uit Denemarken en de rest van Europa aan tuincentra en bloemisten.

“We zijn enorm trots met deze uitbreiding. De overname van PLS Nordic betekent voor Noviflora een verdere versteviging in de Scandinavische markt waar we al jarenlang actief zijn. Door slimme samenwerking met onze bestaande bedrijven in Zweden, Noorwegen, Nederland en Zwitserland kunnen we onze lokale positie weer een flinke boost geven. Hierbij streven we continue naar de kortste weg van kas naar kassa voor nationaal en internationaal product", vertelt een trotse Hendrico de Brabander, Noviflora directielid en CEO.
Hij vervolgt: "PLS Nordic is centraal gelegen in Denemarken waarbij zij beschikt over goede logistieke faciliteiten. Noviflora wil de rol als kwaliteitsleverancier voor bloemen en planten op de focus-marktgebieden duurzaam uitbouwen door voorwaarts te integreren in de markten waar het familiebedrijf als exporteur marktleider is.“

24-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS