vrijdag 12 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Evanthia ondersteunt doelen Diergaarde Blijdorp

Evanthia ondersteunt doelen Diergaarde Blijdorp

Evanthia is sinds kort trotse partner van Diergaarde Blijdorp. Bij de ingang van de Rotterdamse dierentuin staat een reusachtige Strelitzia, die door de veredelaar en vermeerderaar geadopteerd is. Met de adoptie van deze prachtige 25-jarige tropische Strelitzia ondersteunt Evanthia de doelen van Diergaarde Blijdorp. Naast dierentuin is Blijdorp namelijk ook een officiële botanische tuin.

De Diergaarde beheert een uitgebreide plantencollectie, die wordt ingezet wordt voor wetenschappelijk onderzoek, natuurbehoud en educatie. Daar draagt Evanthia graag haar steentje aan bij.

Diverse botanische onderzoeken zijn onderdeel van Blijdorps ambities met als doel plantendiversiteit veilig te stellen voor het welzijn van mensen en de planeet. Wil je meer leren over planten duik dan eens in de plantendossiers op www.diergaardeblijdorp.nl of beluister de podcasts van Blijdorp op Groen.

Bomencollectie

Daarnaast is bij Blijdorp ook een uitgebreide bomencollectie te zien, die het internationale keurmerk ‘ArbNet Arboretum Level II’ draagt. Hiermee heeft Blijdorp als eerste in Nederland een bomencollectie met dit speciale keurmerk. Arbnet is een wereldwijd netwerk van meer dan 2.000 geregistreerde bomencollecties, waarvan er 391 dit keurmerk dragen.

Een bijzonder jaar

2022 is een bijzonder jaar. Diergaarde Blijdorp bestaat 165 jaar en is uitgegroeid tot een van Europa’s mooiste dierentuinen. Ook is het dit jaar verkozen tot Leukste uitje van Nederland volgens de ANWB. Vele generaties genoten en genieten nog steeds deze bijzondere ontmoetingsplek voor jong en oud. Door innoveren en vernieuwen kan Blijdorp het verschil blijven maken.


Leandra de Boef | 24-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS