dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Schoneveld Breeding kijkt uit naar Cyclamen Open Dagen 2022

Schoneveld Breeding kijkt uit naar Cyclamen Open Dagen 2022
Schoneveld Breeding organiseert van 24 oktober tot en met 11 november de Cyclamen Open Dagen. Tijdens dit jaarlijkse event zijn (inter)nationale kwekers van harte welkom in Wilp om alle producten uit het assortiment te komen bekijken.

Er zijn onder meer gewassen te zien die uitstekend presteren in koudere en donkerder omstandigheden. "Ze vragen een lage input van energie en leveren toch een uitmuntende kwaliteit." Voorbeelden van deze producten zijn de Super Serie Mini Winter, Picasso, Macro en Vintro. De teeltondersteuners van Schoneveld vertellen tijdens de Open Dagen graag meer over het aangepaste teeltprotocol van deze soorten.

Ook kunnen bezoekers voor het eerst de Super Serie Fusion zien. "Deze grootbloemige Cyclaam met bijzonder kleurtype is veredeld uit de uitmuntende Super Serie genetica. Het overlopende patroon van verschillende kleuren maakt van Fusion een speciale bezienswaardigheid. De serie start met de Fusion Large Neon Pink. Deze is op dit moment nog niet beschikbaar voor verkoop. De Fusion is pre-commercieel, de eerste samples zijn in beperkte aantallen beschikbaar.

Ook is de Super Serie Leopardo weer van de partij. Deze grootbloemige, hittetolerante
Cyclaam is met maar liefst 7 kleuren een begrip onder kwekers wereldwijd. Leopardo is eenvoudig te telen onder warme omstandigheden. Schoneveld Breeding leerde ondertussen dat Leopardo vooral stresstolerant is, dat betekent dat deze serie ook prima in koude streken te telen is. De stressbestendige krachtpatser kent een relatief korte productietijd en wordt wereldwijd geroemd om zijn sterke kwaliteiten.

De Cyclamen Open Dagen 2022 vinden plaats in de kassen van Schoneveld Breeding in Wilp in de weken 43, 44 en 45. 


Leandra de Boef | 17-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS