maandag 6 februari 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Productomzet Veiling Rhein-Maas nog op koers, maar wel onder niveau 2021

Productomzet Veiling Rhein-Maas nog op koers, maar wel onder niveau 2021

Ondanks de huidige marktsituatie, heeft Veiling Rhein-Maas het derde kwartaal af kunnen sluiten met een productomzet van 323 miljoen euro. Hiermee ligt de veiling op koers voor 2022, maar wel onder het niveau van vorig jaar.

"Door de huidige mondiale ontwikkelingen was de algemene marktsituatie in het derde kwartaal van 2022 niet gemakkelijk. In verband met de onzekere ontwikkeling rond de energiekosten hebben verschillende aanvoerders de productie van energie-intensieve producten voor dit winterseizoen reeds opgeschort en enkele potplantenbedrijven hebben hun gehele bedrijfsvoering al beëindigd. Aan klantenzijde is een lichte terughoudendheid om in te kopen merkbaar, omdat ook bij hen onzekerheid heerst."

"We bevinden ons momenteel allemaal in een onzekere situatie, omdat nog niet duidelijk is wat ons precies te wachten staat, zoals bijvoorbeeld ook hoe sterk de energiekosten daadwerkelijk stijgen. We zijn ervan overtuigd dat we deze huidige uitdagingen samen met onze partners en medewerkers met succes kunnen blijven aangaan", verklaren Günther Esser en Cees Hoekstra, directeuren van Veiling Rhein-Maas.

Ontwikkelingen bij snijbloemen en potplanten

De marktsituatie voor snijbloemen werd in juli bepaald door twee weken van zeer hoge temperaturen en droogte, die de beschikbare aantallen aan `Freiland´-producten beïnvloedden. Augustus en september waren voor de snijbloemen bij alle verkoopkanalen wel weer positief met goede productomzetten. Over het geheel genomen was de vraag gedurende de gehele periode bevredigend en zelfs tijdens de zomervakantie gelukkig stabiel. Bij de potplanten was op de veiling in september een terughoudende vraag van klanten naar outdoor producten merkbaar - Klokservice daarentegen noteerde een bevredigende productomzet bij de tuinplanten. Over het geheel genomen was het prijsniveau lager dan in de twee voorgaande jaren, maar nog steeds op schema voor 2022.

 


Redactie Floranews | 17-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301DutchGreenroof


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS