maandag 6 februari 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

CAO Weefselkweek blijft bestaan

CAO Weefselkweek blijft bestaan

Er is een nieuwe cao Weefselkweek afgesloten voor de periode van 1 oktober 2022 tot 30 september 2027. De kern van het onderhandelingsresultaat is dat de cao Weefselkweek blijft bestaan. Wel is de nieuwe cao Weefselkweek voor 95 procent in lijn gebracht met cao Glastuinbouw. Volledig aansluiten bij cao Glastuinbouw was voor werkgevers voor nu nog een brug te ver. Struikelblokken waren hierbij vooral de discussie over avondtoeslagen en het wel of niet aansluiten bij Colland.

Alle medewerkers die onder de cao Weefselkweek vallen, gaan per 1 oktober over naar het loongebouw van de cao Glastuinbouw. Dat heet “invaren”. Volgens FNV betekent dit voor veel mensen meer groeiperspectief en een hoger loon. Medewerkers kunnen op termijn langer doorgroeien in de salarisschalen.

FNV heeft afgesproken dat iedereen per 1 oktober 2022 invaart en een eenmalige uitkering ontvangt. De hoogte van deze uitkering hangt af van het salarisvoordeel dat je in 2022 en 2023 hebt als gevolg van de nieuwe indeling en hogere vakantie-uitkering. De hoogte kan dus per medewerker verschillen. Daarnaast hebben ze afgesproken dat de medewerker in de naast-hogere schaal wordt ingedeeld en de volgende trede per 1 januari 2024 krijgt.

Daarnaast gaat de vakantietoeslag omhoog van 8 naar 8,33 procent en zijn er geen wachtdagen meer bij ziekte. Ook is er een seniorenregeling als in de cao Glastuinbouw. Deze houdt in 80 procent werken, 90 procent loon en 90 procent pensioenopbouw.

Een aantal artikelen van de cao Glastuinbouw zijn uitgesloten, omdat deze niet van toepassing kunnen zijn. Lees hier de hele concept cao Weefselkweek.

Bron: FNV

 


Redactie Floranews | 14-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS