vrijdag 1 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Pluktuin met 200.000 tulpen verhuist naar Museumplein

Pluktuin met 200.000 tulpen verhuist naar Museumplein

Als start van het tulpenseizoen organiseert Tulpen Promotie Nederland (TPN) op zaterdag 21 januari 2023 de Nationale Tulpendag in Amsterdam. De reusachtige pluktuin met ruim 200.000 tulpen verhuist dit jaar van de Dam naar het Museumplein. Vanaf 13.00 uur mag het publiek hier gratis tulpen plukken. 

Door een gewijzigd beleid van de gemeente Amsterdam kan het evenement niet meer op de Dam plaatsvinden. "Samen met de gemeente zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor de tiende pluktuin. We zijn ongelofelijk blij dat we die hebben gevonden op het Museumplein", vertelt TPN-voorzitter Arjan Smit. "Een schitterende locatie. De afgelopen maanden hebben we diverse gesprekken gehad met gemeente, musea en omliggende bedrijven. Men verleent volop medewerking en haakt ook zelf in op Tulpendag. Het enthousiasme spat ervan af en het kan niet anders dan dat het een geweldig lentefeest wordt!”

Het thema van het nieuwe tulpenseizoen is ‘Typical Dutch’. “We maken er een oer-Hollands feest van en hopen van harte dat de blije beelden van tulpen en tienduizenden Nederlanders en toeristen straks de hele wereld overgaan. Iedereen kan wel een beetje positiviteit gebruiken in deze roerige tijden”, aldus Smit. 

Bloemisten, supermarkten en retailers kunnen ook deze editie eenvoudig inhaken op het thema. TPN heeft hiervoor onder meer een opvallende, oranje tulpenvlag ontwikkeld die te bestellen is via www.tulpenpromotie.nl/promotie. Om consumenten te stimuleren om tulpen in huis te halen, wordt er net als voorgaande jaren weer een uitgebreide pr-campagne gevoerd die loopt van januari tot en met april.

foto: TPN/VidiPhoto 


Redactie Floranews | 11-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS