zondag 26 maart 2023
Nima Sierteelt Marketing Event topbanner Beurs agenda sierteelt

De 5 vragen aan... Dion Kaman

De 5 vragen aan... Dion Kaman

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Dion Kaman, 47 jaar, en sinds 1 september werkzaam bij Evanthia als Financieel Directeur. Evanthia levert zaden en jonge planten, met een mix van eigen genetica en topselecties van andere veredelaars. Het assortiment is breed, van snijbloemen tot tropische planten en pot- en perkplanten. Ik heb een achtergrond in financiën. Waarschijnlijk ook deels genetisch bepaald met een vader als oprichter en eigenaar van een administratiekantoor. Na mijn opleiding tot accountant ben ik in diverse functies werkzaam geweest binnen het bankwezen en de logistieke sector.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Sinds de oprichting is Evanthia in korte tijd hard gegroeid, daarnaast is de markt zeer dynamisch en steeds internationaler aan het worden. Evanthia is een veredelingsbedrijf met een lange termijn focus. We zijn ook wereldwijd inkoper en verkoper van uitgangsmateriaal. Om daar financiële sturing aan te geven is voor mij een mooie uitdaging. De functie is nieuw en daardoor niet in beton gegoten, waardoor er ruimte is om met eigen ideeën te komen en deze ook in de praktijk te brengen. 

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Ik ben geboren en getogen in het Westland en ik woon er nog steeds, maar ik ben nog niet eerder zo direct in deze mooie sector werkzaam geweest. Er is de afgelopen tijd veel nieuws dat mij bezighoudt en waarbij ik ook zie dat dat ook effect heeft op de branche. Denk alleen aan de gevolgen van de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne op de energieprijzen en de koopkracht van mensen. De branche staat daarmee onder druk, maar zoals ik de branche, en Westlanders met hun ondernemingszin in het bijzonder ken, laten ze zich niet gek maken en blijven ze nuchter kijken naar wat er wel kan en of dit nog kansen op kan leveren.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Omdat ik net een maand bij Evanthia werkzaam ben, bestaat een belangrijk deel van mijn tijd uit het kennis maken met de producten, de collega’s en de processen. Ik ben zeer warm welkom geheten. Die hartelijkheid wil ik zeker niet veranderen. Ik vind het onderdeel van mijn functie om altijd te blijven kijken naar wat er morgen nog beter kan dan vandaag. Maar dat gaat zich de komende tijd wel vormen.

Wat ga je dit weekend doen?

Op vrijdagavond probeer ik, als het weer meezit, met vrienden een uurtje te tennissen. Naast lachen om elkaars en vooral mijn missers, is het ook een leuk moment om bij te praten.
Als vader van drie sportende kinderen ben ik de zaterdagen veel op de sportvelden te vinden. Komende zaterdag ook, met twee voetbalwedstrijden en een korfbalwedstrijd. Als het een beetje uitkomt met de tijden, hoop ik bij alle drie de velden langs de lijn te staan. Aanstaande zaterdag brengt deze reis me langs de sportvelden in ’s-Gravenzande (tweemaal) en Maasdijk. Na een paar drukke weekenden in september hebben we het komend weekend relatief rustig zonder verjaardagsfeestjes. Dat geeft mij de tijd om de rest van het weekend nog wat achterstallige klusjes in en rond het huis beet te pakken.

Bron: www.Floranews.com
07-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS