dinsdag 23 juli 2024
FN TOP add FN TOP logo

Gemoedelijke sfeer op GrootGroenPlus 2022 📸

Gemoedelijke sfeer op GrootGroenPlus 2022 📸

Van 5 tot en met 7 oktober is Zundert het toneel voor de internationale vakbeurs GrootGroenPlus. Met een breed deelnemersveld wordt het volledige assortiment boomkwekerijproducten goed vertegenwoordigt. De sfeer is deze dagen gemoedelijk te noemen. De beurs is volledig volgeboekt. Standhouders en bezoekers hebben het natuurlijk ook over de energieprijzen en over stikstof, maar er wordt vooral gesproken over het assortiment, noviteiten en de huidige ontwikkelingen in de markt. 

Bekijk onderaan dit artikel onze fotoreportage of via deze link.

Het thema van de boomkwekerijbeurs is dit jaar 'gegrond'. Het speelt in op actuele ontwikkelingen en is vanuit veel invalshoeken interessant voor de sector. Zo is de vakbeurs zelf goed gegrond in de sector; als ontmoetingsplek voor handelaars, kwekers en andere betrokkenen bij de sector kan de vakbeurs zelfs tot het fundament worden gerekend. Verder is het van essentieel belang dat de boomkwekerijsector gegrond is. Dat deze werkt op een solide fundering vanuit allerlei kanten, financieel, juridisch, economisch en ecologisch, vanuit eigen kracht.
De grond vormt bovendien de praktische basis voor alle teelten. Uit een levende, rijke en gezonde bodem is meer rendement te halen door kwekers, die op hun beurt vaak ook weer generaties lang gegrond zijn in de regio én op de grond die ze bezitten.

Prijzen

Tijdens de beurs zijn de prijzen van de KVBC Nieuwighedenkeuring uitgereikt en werden verschillende prijzen uitgreikt aan standhouders. Bij de nieuwighedenkeuring waren acht zilveren en twee bronzen medailles te verdelen. De medaille-winnaars zijn als volgt:

Winnaars KVBC Zilver

Callicarpa bodinieri 'Kolmdepu' (MAGICAL DEEP PURPLE) van Kolster uit Boskoop.
Callicarpa bodinieri 'Kolmsqueen' (MAGICAL SNOWQUEEN) van Kolster uit Boskoop.
Muehlenbeckia complexa 'Golden Girl' van Van Vliet New Plants uit Stroe.
Panicum virgatum 'Buffalo Green' (JS BUFFALO GREEN) van Van Riel Sierplantenkwekerij uit het Belgische Beringe.
Prunus laurocerasus 'GRPL08' (OTTO SUPREME) van Plantenkwekerij Jos Selten uit Meterik-Horst.
Sequoia sempervirens 'Lightning' van Schrauwen-Moerings uit Sprundel.
Symphoricarpos chenaultii ‘RANT02’ (FIESTA BERRY) van Van Vliet New Plants uit Stroe.
Taxus baccata ‘HER2016T02’ (TINY T) van Herplant uit Beerse, België.

Winnaars KVBC Brons: Hydrangea paniculata 'GRHP12' (BONFIRE) van Fa. Lucassen Boomkwekerij uit Vorden en Thuja occidentalis ‘GK01’ (GREAT STAR) van Van Vliet New Plants uit Stroe.

Daarnaast werden ook de Jan van Dongen, de Jac Lodders en de Zunderts Groen Imago prijs uitgereikt. De Jac Lodders prijs voor de beste groene stand werd volgens de jury terecht gewonnen door Ronald Dictus, die in een eerdere editie al eens genomineerd was. De Jan van Dongen Award is een prijs voor de beste stand in de categorie Leveranciers. De Lensli-stand (G018) is unaniem gekozen als winnaar van deze prijs. Zunderts Groen Imago prijs is dit jaar voor Roelands Boomkwekerijen BV (B089). De prijs is bedoeld voor de stand die er het beste in slaagt om Zundert als groene regio op de kaart te zetten. 

foto´s: Hans Korbee en Floranews

 

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 06-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS