maandag 6 februari 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Plantise staakt op termijn activiteiten in Nederland

Plantise staakt op termijn activiteiten in Nederland

Plantise ziet zich genoodzaakt om op termijn haar activiteiten in Nederland te staken. Dat maakt het bedrijf vandaag, 5 oktober 2022, bekend. Op dinsdag 4 oktober 2022 zijn alle medewerkers hierover geïnformeerd door de directie. Plantise zegt in haar bericht te sreven naar een gecontroleerde afbouw van de bedrijfsactiviteiten. De betrokken vakbonden en de Ondernemingsraad zijn over dit besluit geïnformeerd.

Andere ondernemingen binnen de groep, zoals Plantise Bioplant en The Rootstock Company (TRC) blijven vooralsnog actief. Voor deze ondernemingen wordt momenteel onderzocht hoe de voortzetting van de activiteiten gewaarborgd kan worden.

Volgens het bedrijf zijn de financiële prognoses voor komend seizoen 2022-2023 uitgesproken ongunstig. Dit is hoofdzakelijk ingegeven door een te verwachten extreme stijging van de energiekosten in vergelijking met afgelopen seizoen. Daarnaast kan de forse stijging van lonen en de vanuit de overheid aangekondigde stijging van de minimumlonen vanaf 1 januari onvoldoende worden doorberekend aan haar klanten.

De financiële buffers van Plantise zijn momenteel ontoereikend om deze ontwikkelingen op termijn te kunnen (blijven) dragen. Belangrijke financiële stakeholders, waaronder de bank en de aandeelhouder, zien geen ruimte om Plantise hierin tegemoet te komen. Vanwege de te verwachten toekomstige liquiditeitsproblemen als gevolg hiervan, wil Plantise op dit moment duidelijkheid geven aan haar medewerkers, klanten, leveranciers en partners.

"Een gecontroleerde afbouw van de activiteiten is nu het beste om schade bij al deze partijen zoveel mogelijk te voorkomen." Daarover gaat Plantise in gesprek met alle betrokken partijen. Hiermee zet Plantise zich optimaal in om haar verplichtingen maximaal na te komen.

Plantise is in 2019 ontstaan uit de fusie van drie plantenkwekerijen: Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group. Plantise is één van de grootste plantenkwekers van Nederland met een kasoppervlak van 50 hectare, verspreid over 6 locaties. Naast de Nederlandse
vestigingen beschikt Plantise over deelnemingen in onder andere Frankrijk, Tunesië,
Zuid-Afrika en de Filipijnen.


Redactie Floranews | 05-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS