maandag 6 februari 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

IntoTuinbouw leert nieuwkomers de tuinbouwsector beter te begrijpen

IntoTuinbouw leert nieuwkomers de tuinbouwsector beter te begrijpen

World Horti Center organiseert eind oktober de onboarding cursus IntoTuinbouw. Hiermee wil het nieuwkomers in de tuinbouwsector helpen om de tuinbouwsector beter te leren begrijpen. Als nieuwkomer in de sector kan het allemaal best overweldigend zijn, de terminologie, de verschillende technieken, de soorten bedrijven en de processen.

Wat is opkweek nu eigenlijk? Hoe gaat veredeling precies in z’n werk en wat is die druppelaar waar je collega het steeds over heeft? De Nederlandse tuinbouw is een complex geheel. Met IntoTuinbouw wil World Horti Center graag helpen de sector beter te begrijpen. De cursus is speciaal gericht op mensen die in de tuinbouwsector (gaan) werken, maar de sector niet goed kennen.

Tijdens de cursus worden de deelnemers in één week volledig ondergedompeld in de wondere wereld van de tuinbouw. Hierbij staan thema´s als kassenbouw, veredeling, plantfysiologie, ketenmanagement, coöperaties, klimaatbeheersing en marketing op de planning. Ook worden er locatiebezoeken georganiseerd bij toonaangevende bedrijven in de sector. 

IntoTuinbouw gaat maandag 31 oktober van start en duurt tot en met vrijdag 4 november. Meer informatie is op te vragen via World Horti Center.
 


Leandra de Boef | 05-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS