maandag 4 maart 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Hoge scores op afsluitende productcompetitie Floriade Expo 2022

Hoge scores op afsluitende productcompetitie Floriade Expo 2022

Tijdens de afsluitende productcompetitie op Floriade Expo 2022 waren er hoge scores voor chrysant pluis, najaarsbloeiende snijbloemen en najaarsbloeiende planten. Master Grower J & A Flowers uit De Lier, Fers Flowers uit Hillegom en Kwekerij Bergcamp BV uit De Lier zijn de winnaars van laatste productcompetitie van Royal FloraHolland. 

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Albert Haasnoot, secretaris Floriade Adviesraad Bloemen en Planten bij Floriade Expo 2022, reikten tijdens een afsluitende bijeenkomst in The Green House de prijzen aan de prijswinnaars uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de vorm van een bij in de kleuren goud, zilver of brons met een daarbij behorend certificaat.

De eerste prijs van de productgroep chrysant pluis is uitgereikt aan VannoVa Master Growers J & A Flowers uit De Lier voor Chrysanthemum (indicum Grp) geplozen 'Magnum' met een score van 9.83. De eerste prijs van de productgroep najaarsbloeiende snijbloemen was voor Fers Flowers uit Hillegom voor Gladiolus (Large-flowered Grp) 'Sugar Babe' met een score van 9.55. Eerste prijs in de productgroep najaarsbloeiende snijbloemen voor Fers Flowers uit Hillegom De eerste prijs van de productgroep najaarsbloeiende planten was voor Kwekerij Bergcamp BV uit De Lier voor Cyclamen persicum kleinbloemig Super Serie 'Djix' met een score van 9.80. Deze kleinbloemige Cyclaam won ook de Floriade Excellence Award 2022. Deze werd uitgereikt door Hermen de Graaf van Stimuflori.

Chrysanthemum indicum 'Couture' van Arcadia chrysanten uit De Lier, Anigozanthos 'Early Spring' van Imani Flower uit Nairobi, Kenia en Luculia pinceana 'COCO' van Hatsuo Tosaka uit Gunma Japan zijn alle met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. De keuring bestond uit 30 inzendingen met de hoogste scores uit de drie gehouden productcompetities.


Leandra de Boef | 03-10-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS