maandag 4 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Royal Van Zanten plant in Oeganda en Zuid-Afrika bomen voor elke medewerker

Royal Van Zanten plant in Oeganda en Zuid-Afrika bomen voor elke medewerker

Afgelopen week hebben medewerkers van Royal Van Zanten in Oeganda en Zuid-Afrika duizend bomen geplant. De actie A tree for every employee is één van de manieren waarop de veredelaar invulling geeft aan haar duurzaamheidsprogramma. Het planten van bomen draagt bij aan reductie van de carbon footprint en helpt bij herstel en opbouw van natuur en milieu.

Het duurzaamheidsprogramma van Royal Van Zanten is geformuleerd door medewerkers van het bedrijf. Om hun passie te kunnen blijven doorgeven nemen medewerkers zelf verantwoordelijkheid en zetten die in actie om. Het programma is gestoeld op de visie van medewerkers: We care, so we act. Het verbeteren van de CO2 footprint en schade aan natuur en milieu is een van de pijlers.

“Voor elke medewerker hebben we een boom geplant hier in Oeganda en mijn collega’s in Zuid Afrika hebben dat ook gedaan”, vertelt Jamada Bwambale, van Royal Van Zanten Oeganda. “In Oeganda zal dat uitgroeien tot 2 hectare nieuw bos bij onze locaties in Mukono en Wakiso.”

Meer dan 700 collega’s in Oeganda en 50 in Zuid-Afrika hebben 20 verschillende inheemse en lokale bomen geplant die zorgen voor onderkomen en voedsel voor de inheemse fauna. De coördinatie en boomselectie is samen met het bedrijf Chloroplast gedaan, dat is gelieerd aan de National Forestry Authority.


30-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS