zaterdag 2 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

De 5 vragen aan... Mariela Preesman

De 5 vragen aan... Mariela Preesman

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Mariela Preesman en ik ben een gepassioneerde entrepreneur. Samen met mijn zoon Dennis Preesman, derde generatie veredelaar, zetten wij de Preesman traditie voort. Wij veredelen rozen voor extracten, garden rozen en rozen voor de snij.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het leiden van onze bedrijven is een grote uitdaging en heeft mij de laatste tien jaar flink beziggehouden. Het samen werken met mijn zoon, die alles wat hij geleerd heeft van zijn vader, meeneemt in zijn werkzaamheden en er zijn eigen en verbeterde draai aan geeft. Dat is voor mij heel bijzonder om te zien. Mijn passie voor de rozen is enorm en ik vind het mooi om te werken met zo’n prachtig product. Vooral het innoveren in de rozenteelt is wat mij enthousiast maakt. Het ontdekken van nieuwe facetten en ontwikkelen maakt het werkt dynamisch, veelzijdig en uitdagend.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

In 2023 gaan we onze eerst garden roos presenteren; ‘Witchcraft’, een fluweel bordeaux rode roos met een aromatische geur. De roos heeft een donkergroen blad die een mooi kleurcontrast geeft met het bordeaux rode van de bloem. Een echte charmeur, die je niet elke dag ziet. Witchcraft zal ook in de Nederlandse rozentuinen te zien zijn. Mijn zoon heeft deze bijpassende naam voor de roos bedacht. Witchcraft wordt exclusief verkocht onder het label Corinne’s Choice.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Onze snijrozen zijn, hoofdzakelijk in het buitenland, ook al geïntroduceerd en getest. We hebben onze producten ontwikkelt voor koude teelt en onze selectie toegepast zonder belichting. Dit geeft de Nederlandse kweker een mooie gelegenheid om anders te kweken met de hoge energie en gas prijzen.

Wat ga je dit weekend doen?

Zaterdag kom ik pas laat thuis na ons bezoek aan de testvelden. Na een drukke dag vind ik het heerlijk om te sporten en daarna lekker op de bank met de hond te cocoonen met een kopje thee. Zondags maak ik altijd een lange wandeling op het strand met de hond. In de avond eet ik vaak bij mijn kinderen of komen zij langs en kook ik voor hen.

Bron: www.Floranews.com
30-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS