maandag 4 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Sjaak van Schie brengt Little Green Friends op de markt

Sjaak van Schie brengt Little Green Friends op de markt

Sjaak van Schie brengt kleine groene kamerplanten op de markt onder de naam Little Green Friends. De kweker heeft voor het tweede jaar op rij in het najaar kleine groene kamerplanten in het assortiment. De Little Green Friends zijn beschikbaar buiten het hortensiaseizoen. Ze worden gekweekt in de kas op de locatie aan de Schenkeldijk.

Little Green Friends zijn onderdeel van het overkoepelende merk Our Friends. Het is een mix van acht à negen verschillende kamerplanten, in potmaat 9,5 cm. De kweker biedt de planten niet alleen aan in een mix, maar ook als losse planten. Klanten kunnen de plantjes kopen met een duurzame zeegras mand, in een potcover of zonder toegevoegde
waarde.

“Afgelopen seizoen verkochten we de meeste plantjes in een duurzame zeegras mand”, vertelt Mike van Schie, Verkoopleider bloeiend bij Sjaak van Schie B.V. “Ook dit jaar is deze combinatie het populairst. We hebben nu ook een nieuw soort ingekocht om toe te voegen aan de mix.

“We blijven dé hortensiaspecialist, maar een gedeelte van de kas aan de Schenkeldijk is leeg in het najaar, omdat de hortensia een seizoensproduct is. Daarom is er ruimte voor een ander product wat niet in het vaarwater zit van de hortensia’s" , legt Algemeen Directeur Roel van Schie uit. "Daarnaast is het belangrijk dat we efficiënt omgaan met de middelen die we hebben en contact blijven houden met onze klanten, ook buiten het hortensiaseizoen. Bovendien houden we ervaring in huis die we straks weer hard nodig hebben voor de hortensia’s die we gaan produceren. 


Leandra de Boef | 28-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS