vrijdag 19 april 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Leonardo Capitanio volgt Bernard Oosterom op als voorzitter van AIPH

Leonardo Capitanio volgt Bernard Oosterom op als voorzitter van AIPH

De International Association of Horticultural Producers (AIPH) heeft Leonardo Capitanio verkozen tot nieuwe voorzitter. Capitano vervangt Bernard Oosterom, die sinds 2015 voorzitter was. Dit werd bekend gemaakt na de algemene ledenvergadering op het 74e jaarlijkse congres van de AIPH in Almere. Ook werd Bill Hardy uit Canada tijdens het congres gekozen als tweede vicevoorzitter naast Jianping Zhou uit China.

Leonardo Capitanio is een kweker in het Italiaanse Monopoli. In het verleden was hij voorzitter van de Italiaanse vereniging van exporteurs van siergewassen (ANVE) en meer recent werkte hij als vice-voorzitter bij de AIPH. Leonardo Capitanio is al vele jaren betrokken bij internationale samenwerking in de tuinbouwsector.

Een van zijn doelstellingen voor de AIPH is om er een wereldwijde bron van informatie van te maken voor het promoten van Green Cities, het promoten van internationale tuinbouwtentoonstellingen, het verzamelen en verspreiden van gegevens en informatie over de internationale tuinbouwsector en het verder ontwikkelen van het waardevolle netwerk van de organisatie.

"Maar het belangrijkste is dat ik nooit mijn roots vergeet en het belang van de familiebedrijven die het verhaal van de wereldwijde tuinbouw hebben gemarkeerd, van Azië tot Amerika, via Afrika, Oceanië en Europa."

In een reactie op het leiderschap van Bernard Oosterom zegt hij: "Namens al onze leden en mijzelf wil ik onze dank uitspreken voor je inspirerende leiderschap, inspiratie, inzet en natuurlijk vriendschap". Oosterom ontving de prestigieuze AIPH Gold Medal als erkenning voor zijn jarenlange diensten aan de AIPH. 


Leandra de Boef | 28-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS