vrijdag 12 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Grootouderdag 2022 verbindt met gerbera’s

Grootouderdag 2022 verbindt met gerbera’s

Aanstaande zondag, 2 oktober 2022, is het weer Nationale Grootouderdag. De eerste zondag van oktober is een speciale dag om extra aandacht te geven aan alle opa’s en oma’s in Nederland. De gerbera is dit jaar het internationale symbool van Grootouderdag en verbindt generaties met elkaar. De vrolijke bloem spreekt met haar vele verschillende kleuren en vormen zowel kinderen als ouderen aan. 

Tegen de eenzaamheid

Grootouderdag valt in Nederland in de Week tegen de eenzaamheid. In het kader hiervan worden van 29 september tot en met 6 oktober samenwerking met kinderopvangorganisatie Partou tal van speciale bloemen activiteiten georganiseerd. Op 100 locaties gaan kinderen aan de slag met bloemenpakketjes met Gerbera´s uit Nederland en diverse bloemen uit Kenia. De kinderen maken bloemstukjes voor ouderen in de wijk en voor de opa’s en oma’s.

De gerbera’s zijn beschikbaar gesteld door het kwekers collectief Coloured by
Gerbera en de bloemen uit Kenia zijn beschikbaar gesteld door de bloemenkweker
Marginpar. De gebruikte materialen voor de bloemen workshops zijn duurzaam en (grotendeels) afbreekbaar.

Grootouderdag Floriade

Ook bij het Italië paviljoen op Floriade Expo wordt op zondag 2 oktober grootouderdag
georganiseerd. Deze wordt geopend door de Italiaanse ambassadeur Giorgio Novello en Charles Lansdorp van de Felinifoundation. Vervolgens gaan er allerlei activiteiten voor grootouders en hun kleinkinderen van start: van bloemstukjes maken tot luisteren naar een verhaal verteld door Gerda Lenten-Havertong, die we allemaal kennen van Sesamstraat. Kinderen t/m 12 jaar krijgen deze dag gratis toegang. 

Shopperactivatie Hallmark

Dit jaar besteedt ook Hallmark aandacht aan Grootouderdag met het aanbieden van een
grootouderdag boeket en met een speciaal kaartje voor de opa’s en oma’s. Deze shopper activatie wordt georganiseerd in samenwerking met Bloemenbureau Holland, de
Felinifoundation, Coloured by Gerbera, Marginpar, Willemsen bloemengroothandel
en Chrysal.


Leandra de Boef | 26-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS