vrijdag 2 december 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Royal Van Zanten en Interplant gaan samenwerken in Oost-Afrika

Royal Van Zanten en Interplant gaan samenwerken in Oost-Afrika

De veredelingsbedrijven Interplant en Royal Van Zanten gaan samenwerken om een
aantal sterke rassen van populaire bloemen naar telers in Oost-Afrika te brengen. Interplant zal optreden als agent voor Royal Van Zanten in het gebied waar Interplant al jaren actief is.
Ook gaan de testfaciliteiten van Interplant in Kenia bloeiproeven uitvoeren met Alstroemeria, Statice, Chrysant en Limonium.

“We zoeken nadrukkelijk samenwerking met partners in de waardeketen. Deze samenwerking met Interplant versterkt onze activiteiten in Oost-Afrika en breidt ons regionale aanbod aan diensten uit”, vertelt Rick Kroon, Commercieel Directeur bij Royal Van Zanten. “Er zijn ontzettend veel bloementelers rondom Lake Naivasha in Kenia.” Kroon is erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheid om de passie en producten van Royal Van Zanten samen met Interplant te delen in nieuwe gebieden in Afrika.

“Wij hechten veel waarde aan een goede relatie met onze klanten, die op hun beurt gebaat zijn met een ruimere keuze in kwalitatieve rassen. Met de samenwerking met Royal Van Zanten breiden we zowel ons portfolio als onze expertise uit”, aldus Robert Ilsink, CEO van Interplant Summerflowers & Seeds.

De testfaciliteiten in Naivasha zijn gekozen vanwege het geschikte microklimaat in de
bloementeeltregio van Kenia. De druk op natuurlijke hulpbronnen is groot in Kenia, vandaar dat een duurzame operatie heel belangrijk is op deze locatie. Een groot deel van het water wordt hergebruikt en er wordt voornamelijk op zonne-energie gewerkt. De twee bedrijven hebben beide een lange geschiedenis van succesvol pionieren op het gebied van bloemen- en plantenveredeling.

 


Redactie Floranews | 26-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS