vrijdag 2 december 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

WPS meest actief leerbedrijf regio Zuid-Holland

WPS meest actief leerbedrijf regio Zuid-Holland

WPS heeft de OOM Award 2022 voor de regio Zuid-Holland gewonnen. Hiermee is het gekozen tot het meest actieve leerbedrijf van de regio Zuid-Holland. Het bedrijf uit De Lier liet Vierhout Metaal uit Den Haag en MEN Techniek uit Rotterdam achter zich. De winnaar werd afgelopen weekend bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Metaalunie district Zuid-Holland.

Volgens het juryrapport zetten alle drie de genomineerde bedrijven zich bovengemiddeld in voor opleiden. “In de afgelopen zes jaar zijn er bijvoorbeeld 55 stagiaires door deze drie bedrijven begeleid. Dat verdient sowieso een groot compliment aan al deze bedrijven." Toch was er volgens de jury één bedrijf dat zich ook onderscheidde door een sterke werkgeversvisie op leren. "Dit bedrijf is niet alleen technisch innoverend maar ook sociaal innoverend, op allerlei manieren. En daarom gaat de OOM Award naar WPS.” 

Foto: Olivier Huisman

“Opleiden is enorm belangrijk,” zegt HR-adviseur Jitske Bergsma van WPS. “Daarom helpen we onze medewerkers waar het kan om bij te blijven en zichzelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld via stageplaatsen, onze eigen online academy en een nieuw talentenprogramma. We zijn eigenlijk continu in gesprek met alle medewerkers: wat zijn je doelen? Wat wil je ontwikkelen? Zo komt zowel het bedrijf als de medewerkers steeds een stapje verder.”

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking.  


Leandra de Boef | 26-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS