maandag 4 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Toch maar eens aan de slag met TikTok? #blog

Toch maar eens aan de slag met TikTok? #blog

TikTok is onder kinderen en tieners echt populair. Nu denken jullie misschien, waarom er dan hier aandacht aan besteden? Lees verder...TikTok wordt ook steeds populairder onder twintigers en dertigers. Een doelgroep die voor de verkoop van bloemen en planten interessant is. Zeker als je kijkt naar het gebruik van TikTok en de daarbij behorende content kan het uitermate pakkend zijn. Dus vandaar de vraag “Toch maar eens aan de slag met TikTok?

Wat is TikTok eigelijk?

Ik kan het zelf gaan uitleggen maar op Seniorweb.nl staat een hele mooie en duidelijke uitleg.

De app TikTok draait om korte video’s. Ze zijn maximaal zestig seconden; gebruikers maken de video's van zichzelf. Vooral filmpjes waarin mensen zingen, dansen of playbacken zijn populair. Vaak gaat dat op de muziek van bekende hits. Gebruikers kunnen allerlei filters en effecten toevoegen om de video’s aantrekkelijker te maken. Wie benieuwd is naar de video’s, kan via de website van TikTok een aantal filmpjes bekijken. TikTok wordt vooral gebruikt via de telefoonapp (Apple en Android), maar ook via de website kunnen gebruikers video’s online zetten.

Je kan elkaar volgen, je kan likes geven. Wat jongeren maar ook de ouderen die er steeds meer opkomen leuk vinden, is het toepassen van allerlei filtermogelijkheden en het toevoegen van andere zaken aan een video. Snel en vaak in real time opgenomen roept het een bepaalde sfeer op. En juist dat is wat aanspreekt.

Wie doet er dan wat mee. Natuurlijk de grote merken zoals Domino’s en Duinrell zitten er op en weten ‘kijkers’ ook echt te boeien en te binden met hun korte video’s
Hoe krijg je dan volgers? Als je dit eens hebt doorgenomen, krijg je misschien goede ideeën en gedachtes.

Tuinplezier en @Handige Tips op TikTok

Welke content

Wat je nog steeds hoort is dat TikTok wordt gebruikt om dansvideo’s op te nemen. Dat gebeurt ook nog steeds maar steeds meer gaan de grotere merken over op het leuk en gemakkelijk maken van het leven. Ze laten grappige zaken zien. Geven instructies of maken het gewoon een groot feestje als er iets nieuws of bijzonders komt.

Denk dan eens terug aan bloemen en planten. Dat is iets waar we met elkaar trots op kunnen en mogen zijn. Straal dat uit in een TikTok video en maak er met effecten iets leuks van. Dat komt over.
Geef op een leuke manier weer hoe je een bloem moet afsnijden. Maak een inspirerende video hoe je water moet verversen. Laat zien welke mooie bloemen/planten er binnenkomen of vertrekken van je bedrijf. Of laat op humoristische wijze zien wat er allemaal gebeurt op jullie bedrijf.

Nee, het is zeker geen bedrijfsvideo of ander super mooi gemaakte shots om te laten zien hoe goed je bezig bent. Het is op een leuke, humoristische, gekke, eerlijke manier laten zien wat er allemaal leeft en speelt op je bedrijf en met je producten. Er is zoveel te laten zien.

En dan nog een ding. Als je binnen je bedrijf twintigers en dertigers hebt vraag die eens om mee te kijken en mee te helpen. Ze weten er soms veel meer vanaf dan marketeers van 40 plus. Die jongeren kunnen je haarfijn vertellen wat ze leuk vinden en hoe je het kan doen. Als ze er op zitten weten ze heus wel hoe en wat er werkt. Gewoon eens doen.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
23-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS