zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

Greenport Duin- en Bollenstreek verwelkomt nieuwe programmamanager

Greenport Duin- en Bollenstreek verwelkomt nieuwe programmamanager

Maarten Prins is per 1 september de nieuwe programmamanager is van de Greenport Duin-en Bollenstreek. Hij volgt hiermee Andries Middag op die recent vertrok naar de VAVI (Vereniging van Aardappelverwerkende Industrie).

Prins heeft ruime ervaring opgedaan in de glastuinbouw en kent ook de landbouw vanuit vorige functies. De bollensector is voor hem minder bekend. "Echter de thema’s die hier spelen ken ik goed", vertelt Prins. "Ik wil graag mijn bijdrage leveren door thema’s aan projecten te verbinden, initiatieven te bundelen en voor te zorgen dat we in de regio keuzes maken die bijdragen aan een florerende Greenport."

"Wat ik het mooie vind aan deze streek: alles komt hier op een relatief kleine oppervlakte bij elkaar, dat betekent ‘puzzelen op de vierkante meter’, waarbij we zorgen voor een gebied wat aantrekkelijk blijft voor zowel (toekomstige) bewoners, bedrijven en bezoekers. Dit gebied is uniek en kan dat blijven door actief in te spelen op veranderingen.”

“Persoonlijk zijn bollen voor mij iets magisch. Je stopt een bol in de grond, er lijkt niets te gebeuren en er komt in het voorjaar iets moois tevoorschijn: beloften komen uit. Juist in deze streek gebeurt veel wat niet altijd zichtbaar is, maar wel bijdraagt aan de sector en aan de streek, ik zie het als onze rol om dit zichtbaar te maken. We mogen met elkaar de trots voor zowel de sector als de streek uitdragen.”

Prins kijkt optimistisch naar de toekomst. “Er zijn een hoop zaken die aandacht vragen en verdienen. Mooie voorbeelden van successen vind ik het terugdringen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen per 2030. Het gebruik is al met 95 procent afgenomen, een goed resultaat. Op naar de laatste 5 procent reductie! Ook een mooi voorbeeld is voor mij de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) die realiseert iets unieks door als regisseur van gebiedsontwikkeling op te treden. Dit heb ik in andere gebieden niet, of veel moeizamer, tot stand zien komen.”


Redactie Floranews | 21-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS