zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

Oprichters Dynaplant dragen stokje over aan nieuwe generatie

Oprichters Dynaplant dragen stokje over aan nieuwe generatie

Het jaar 2022 is op meerdere vlakken een bijzonder jaar voor Dynaplant. Het bedrijf bestaat dit jaar 20 jaar én er heeft een directiewisseling plaatsgevonden. Oprichters Martin van der Lugt en Peter Varekamp doen een stapje terug en hebben het stokje overgedragen aan Ruben van der Lugt en Dietrick Hanemaaijer.

Dynaplant is van origine een bedrijf waarbij meerdere families aan het roer staan. In plaats van het traditioneel overdragen van familie op familie wordt er bij Dynaplant juist gezocht naar vers bloed, wat met toetreding van Dietrick nu wordt gerealiseerd. “Deze manier van bedrijfsoverdracht is iets wat je nog niet veel ziet in de glastuinbouw, maar wij creëren graag ruimte om met verfrissende inzichten samen aan de toekomst te bouwen. Bovendien houdt dit onze onderneming dynamisch,” vertelt Ruben van der Lugt.”

Ruben van der Lugt, Dietrick Hanemaaijer, Martin van der Lugt en Peter Varekamp

Vakmanschap

Dynaplant heeft de afgelopen 20 jaar een naam opgebouwd in de Calla en Clivia teelt. Richting de toekomst willen ze het assortiment gaan verbreden met meer bijzondere kamerplanten. Een voorbeeld hierin is de Monstera, die sinds twee jaar deel uitmaakt van het aanbod. Op de korte termijn worden hier nog twee gewassen aan toegevoegd.

Het grootbrengen van deze planten vraagt veel van het vakmanschap, waarvan er bij Dynaplant genoeg aanwezig is. “We zijn continu op zoek om de natuur te ontrafelen, unieke selectieprogramma’s te ontwikkelen en teelten te verbeteren. Zo zetten we onze kennis optimaal in en laten we deze bijzondere planten opbloeien tot een voor de consument waardevolle plant,” vertelt Hanemaaijer.

Plants with Personality

In de nieuwe koers van het bedrijf draait het om het telen van ´Plants with Personality´. Wat deze planten allemaal gemeen hebben is dat ze niet dertien-in-een-dozijn zijn, maar écht bijzonder zijn en ieder een eigen karakter hebben. De planten staan niet in de top vijf als het gaat om aanvoervolumes, maar des te meer als het gaat om hun unieke verschijning; iets wat de consument zeker zal opvallen.

Hanemaaijer: “We zien dat er in de afgelopen decennia veel aanvoerders van dergelijke producten zijn afgevallen. Zo is het bijvoorbeeld een zeldzaamheid om nog Clivia’s aan te bieden, maar wij blijven daarop inzetten. Een gevarieerd en divers plantenaanbod met karakter; daar geloven wij in!”

Bron: www.Floranews.com
Redactie Floranews | 20-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS