zaterdag 22 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Alstroemeria-vakgroep stemt voor vijf jaar gezamenlijke promotie

Alstroemeria-vakgroep stemt voor vijf jaar gezamenlijke promotie

100 procent van de vakgroep Alstroemeria heeft voor gezamenlijke promotie voor de komende vijf jaar gestemd. De stemming stond centraal tijdens de productdag Alstroemeria in The Green House op de Floriade Expo 2022 in Almere.

Het Alstroemeria-vak was in grote getale aanwezig: kwekers, veredelaars, veilingmeesters en klanten. Het promotieplan werd aan hen gepresenteerd en opgevolgd met een korte brainstorm over het betrekken van handelshuizen in de promotie. De hierna volgende stemming leverde een historische score van ‘100 procent voor’ op. Niet eerder stemden alle aanwezigen - goed voor 94 procent van de omzet - vóór de inning van 0,1 procent over de omzet bij Royal FloraHolland voor gezamenlijke promotie van de Alstroemeria.

Full-service marketingbureau OBM uit Nieuw-Vennep voerde in mei een onderzoek uit onder de Nederlandse bloemisten. Hierdoor werd duidelijk aan welke informatie de bloemist behoefte heeft en waarop actie ondernomen moet worden. Samen met OBM wordt er invulling gegeven aan de communicatie naar de doelgroepen. In 2022 en 2023 ligt de focus op de Nederlandse bloemist.

"Ondanks de lastige tijd waar we in zitten was de stemming opperbest", blikt Karolien Tesselaar, voorzitter van de promotiecommissie, terug op de productdag. "De productie gaat omlaag maar we zijn deze winter gewoon aanwezig met onze verrassende bloem. Het was erg prettig om samen met klanten ideeën te bedenken om meer informatie te delen over de Alstroemeria. Het spreekt van vertrouwen in elkaar dat we een 100% score op de stemming bereikten. Daar ben ik echt enorm blij mee en is ook echt een opsteker voor de toekomst."

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 20-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS