vrijdag 2 december 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

CreŽer het verschil met technologie #blog

CreŽer het verschil met technologie #blog

Waar je je vroeger als winkel kon onderscheiden in een druk winkelcentrum is het gevecht nu op digitaal vlak begonnen. Hoe trek je de aandacht van een klant en zorg je dat deze fan wordt van jouw bedrijf. Want dat is toch waar iedereen mee bezig is? De klant zo lang mogelijk aan je bedrijf binden. Kijk maar eens naar de apps die jij elke dag opent, die doen dat echt niet omdat ze je lief vinden. Die doen dat om je te binden. En als je je bindt, dan zijn ze lief voor je.

De kracht zit hem in de combinatie. Offline- en online is niet meer los van elkaar te zien. Klopt het beeld van het één niet met het ander dan is dat afbreuk aan je imago en kan het zo zijn dat je een (potentiële) klant voor het leven verliest. Zelf ben ik wel eens naar een restaurant geweest waarvan de website er geweldig uitzag, mooie food-fotografie, een warme sfeer en nog betaalbaar ook. Bij een bezoek aan het restaurant snapte ik wel waarom het betaalbaar was. Het online beeld deed zich veel beter en luxer voor dan de werkelijkheid. Zorg dus dat het beide klopt.

In mijn vorige column heb ik het gehad over de meerwaarde als kers op de taart en ook hier komt dat weer terug. Dat offline- en online klopt als een bus is niet meer genoeg, je moet uitblinken en jouw klant verrassen. Er is zoveel om uit te kiezen dat een consument toch altijd neigt naar de opvallendste en meest betrouwbare keuze. Juist, die meerwaarde.

Met technologie is deze stap dichterbij dan ie ooit was. Tegenwoordig kunnen we via website, platformen en apps de hele wereld bedienen en op afstand een toegevoegde waarde zijn. Er zijn al geweldige ontwikkelingen op de markt zoals het automatisch vullen van je voorraden. Is je pak melk op, dan wordt er automatisch een nieuwe besteld. Wasmiddel op? Druk op de knop en er wordt nieuwe aangeleverd. Allemaal technologieën die ons leven nog makkelijker maken dan het al was. Maar wat zit erachter? Als je jouw producten of diensten kan koppelen aan zo’n automatisch systeem, dan ben je de komende tijd verzekerd van deze klantbinding.

In elke branche is deze manier van slimme technologie toe te passen. Ook in de sierteelt zijn deze ontwikkelingen op komst. Hieronder zomaar wat voorbeelden die ik tijdens het schrijven van deze column voor mij kan halen.

Hoe gaaf is het als inkoper om automatisch berichten te krijgen als er opvallende ontwikkelingen zijn binnen de inkoop tactiek ‘’Hé Rene, klopt het dat je nog geen rode rozen besteld hebt voor aankomende week? Vorig jaar was er een stijging van 70%. Misschienheb je er zelf al aan gedacht, maar hier toch een reminder’’

of ‘’Hé Nick, klant X besteld de afgelopen 3 weken gemiddeld zo’n 15% minder stelen. Is het verstandig om contact op te nemen? Altijd goed om even polshoogte te nemen. Vergeet hem trouwens niet onze nieuwe app aan te bieden. You can do this!’’

Op deze manier laat je het systeem voor je werken, ben je die meerwaarde voor de klant en is data geen loos begrip meer maar een toevoeging voor je bedrijf. Alleen al van het opschrijven van deze ideeën word ik enorm enthousiast. Dit is dé manier hoe je je kan onderscheiden van je concurrent en zorgt voor minder fouten, een gerichtere klantenservice en uiteindelijk een langere binding van je klanten.

Ik ben trots dat wij met Deboprojects samen met bedrijven uit de sector bouwen aan de toekomst. Het ontwikkelen van gebruiksgemak, tijdsbesparing en het inzetten van technologie om klanten fans te maken, is waar wij onze passie volledig in kwijt kunnen.

Harm Koningen | Mede-eigenaar Deboprojects
Connect via Linkedin of bel op 06 48839294.

Bron: www.Floranews.com
20-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS