donderdag 23 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Corvus Drones wint challenge van TU Delft

Corvus Drones wint challenge van TU Delft

Corvus Drones heeft onlangs de International Micro Air Vehicle (IMAV) Greenhouse Challenge gewonnen. De challenge werd georganiseerd door de Technische Universiteit Delft om drone- en data-innovatie in kassen te stimuleren. Van over de hele wereld deden 10 teams mee. Corvus Drones ontwikkelt een volautomatische vliegende kasdrone die gewassen kan monitoren en data kan verzamelen in de glastuinbouwsector.

De deelnemende teams hebben een lichtgewicht drone ontwikkeld die autonoom kan navigeren in een kas met tomaten die worden geteeld via een hogedraadsysteem. De opdracht was het gewas te monitoren, een plantenziekte op te sporen en het CO2-niveau en de temperatuur in de kas te meten. Daarbij moeten de drones volledig geautomatiseerd kunnen vliegen, dus zonder handmatige tussenkomst.

Bij de autonome drone van Corvus Drones ligt de focus op zaadkieming bij jonge planten en bijvoorbeeld bloemdetectie in potplanten. Het bedrijf wil een drone leveren die eenvoudig te implementeren en te bedienen is. Telers definiëren de vliegroute in een webapplicatie, koppelen een taak aan de drone en de drone voert de taak automatisch uit. Na de vlucht keert de drone terug naar het dockingstation voor automatisch opladen en gaat vervolgens weer verder met de taak. Dit zonder menselijke tussenkomst. Rapportage is over het algemeen te realiseren binnen 30 minuten.

bron: Corvus Drones


19-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS